Tuesday, September 06, 2011

Seminggu beraya.. bes ke tidaakk..??

Salam..!

Sehat ka tidak...? ehehheheh

Alhamdulilah, dipanjangkan umoq, dapat la aku merase lagi hari raye tahun ni... (love... love.. love...) even aku ase raye taon ni xde la meriah menor pon, tp ok la... suam2 siku..

**********************************************************************************
Malam Raya

Mak masih menjahit baju2 orang yang hantar LAST MINIT..! kesian mak bile tengok dye kena pakse siapkn jugak baju2 tu walaupun dorang tu yang hantar last2 minit... geram..!

Aku, bapak n adik wat la ape yang patot. Kami sama-sama masak, kemas rumah, cat bilik, kemas bilik, masukkn kuih2 dalam balang, jahit langsir, buat itu, buat ini.. Kenapa semua nak buat malam raye...?? Sebab, dua hari sebelum raye aku tetibe demam panass... Terpakse tangguh kije.... aduii... haha Sampai la pukul 4pagi, aku surrender dulu.. xtahan sudah mate aku weyyhh.. ape lagi..? tido lahh..!! heheh

**********************************************************************************
Raya Pertama

Macam raya untuk tahun-tahun lepas, kami sambut ala kadar je. sebab mak masih lagi menjahit... kesian mak..! hee~ Aku terjaga dari tidur pukul 6.45am,.. sambung kemas rumah, touch up ape yang patut.. panaskan lauk lagi.. tolong mak menyembat baju.. yang kena melayan budak-budak datang is bapak n adik.. hahaha 

Lg sadis, aku sambung blek tido pukul 12pm - 4.30pm.. orang beraya, aku tido.. hahahaha malam tu sdare mare datang, layan la macam biase.. ^_^ happy sebab semua cinte hati aku dtg..!! yeeaayy..!!

**********************************************************************************
Raya ke-2 hingga ke-4

Sepanjang raya ke dua hingga lah ke empat, famly aku mmg x plan nak pegi mane2, selain ke NSK beli barang dapor ntok jamu orang2 yang datang bertandang.

Semua sedare mare datang rumah, so asenye xperlu lah famly aku nk kuar umah.. mmg xde mase, sebab orang yang datang xputus2..
(orang boleh putus ke..?) 

**********************************************************************************
Raya ke-5

Ahahhh..!! Beraya dihujung minggu mmg selalunya aku akan beraye dengan kawan-kawan aku.. keliling la 1 Rawang nan indah permai..!! hahahaha Bingit rawang ooii..  Every year, mmg muka2 yang same la akan join Konvoi Raya ni,...

rumah ke-4.. umah kak syaz (baju merah tudung putih).. snior mase skola dlo..

cute x baby krepot dlm buaian tu..? hahaha Saiful Aizuddin

wif 1 of my BFF, Aqilah Diyana

rumah ke-3.. umah aku la..!! hahahah


rumah ke-2.. umah Muniye..a.k.a mbing..(baju hijau pisang)heheh dye masak spegetty sedap..!!

rumah pertama... umah Nor Saedah Hazimah..a.k.a itix...! (dok bertapa depan skali)  suke rye umah dye, sb bole wat bising..! hahaha (ppsstt..! nak tau x..? mase beraye kat umah itix, ktorg terrrrpatahkan kaki sofa... ganaahh kn..?)


rumah ke-lima... umah Aqilah diyana.. a.k.a danesor... rumah yang paling luas, boleh lari2..! haha


BFF again.... Red : Norfaezah... Green : Muniye



Spegetti sedap..!! sampai rase nak cucok idong..!!

ME... baju raye xde la taon ni... xsempat nk jahit, so pkai je la hape ado... ehehehehe

**********************************************************************************

Raya ke-6

Raya ke-6 ni aku kuar lg, tp bukan dengan kawan2 aku yang tinggal kat rawang... tapi kawan2 lame dari Sekolah Menengah Teknik ERT Setapak.. Janji yang nak datang macam ramai. Last2 4orang je... aku, Akak, J-mie & Maha ... kire ok la tu daripade xde langsung... muke2 yang same bile jumpe.. hahaha mule2 beraye rumah Atiqah Ismail kat Segambut, pastu kami beraye kat Mid Valley.. hehehe

me with j-mie



syiok skodeng la tuh... hahaha

si gomok... haha


ORANG KURANG UPAYE... hahah



tudong terbang2.. ko ade..? hahaha mistik kan..?

me with Atiqah Ismail a.k.a Akaq



akaq ngah nyanyi... sedap ke..?? haha


j-mie n maha.. kije nak gaaadoh je.. hahah




**********************************************************************************

Tu je la 8tvt aku  dari raye pertame sampai lah ke-6.. xde yang special, cukop skadar kongsi cerite.. huuhhu sadis sangat sebab raye taon ni xde pic cantek2 with famly aku... huhuhuhu insyaALLAH lau umo panjang, nex year HARUSSSS  ade..!! hahah 

Aku kurang bertuah sebab xde kampung kat Malaysia ni, coz parents aku berasal dari Indonesia.. lau nak ase suasane kampung, kne la menumpang kampung orang lain... pon boleee... pon boleeee... ahahaha belom ade rezeki lagi nak balik kampung, xpernah balik kampung... so, doa2kan lahh kawan korang ni ade rezeki lobeyh cepat ciket.. bole bawak famly balik kampung nuuuunnnnnn di sanee.. hahaha

letih type..!! korang pon mesti letih bace..!! hahaha maap, emosi plak... hahaha pape pon,  

TENGS COZ READING YAHHH.. 

syg korang...!! eheheh

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...