Thursday, January 29, 2015

TIPS KEKAL BERSERI KETIKA BERPANTANG

Asslamaulaikum!

Hari ni mood berseri-seri, sama serinya dengan tajuk entri iolz kali ni. Vaahh VVaaahh shabbaass..

Ibu ibu berpantang tahu macam mana lesunya diri ni selepas bersalin kan? Aku ni bersalin ikut tingkap (pembedahan) pun punya la lemau walauuuu tak sibuk sibuk nak push bagai. Inikan lagi yang bersalin normal.. fiiuuu..

Biasa lah kalau pucat lesi, pucat tawar, sebab kita banyak kehilangan darah. Bersalin secara pembedahan pun banyak kehilangan darah ye, aku dengar dokto tu sedut darah aku guna paip masa perut aku belum berjahit, & for sure perut aku still ternganga.. srrootttt ssrroooottt... yerrkkhh..

Sebab nak menjaga keserian muka lah orang dulu-dulu berpantang dengan penuh disiplin, giteewww. Salah satu kaedah orang dedulu nak jaga seri adalah dengan memakai bedak sejuk .. Tempekkkk lah muka tu dengan bedak sejuk sampai ke leher! JAngan xsangka, aku siap pakai bedak sejuk kat lengan sekali..! hahaha Tapi biasa lah, aku ni cepat rimas, bedak sejuk ni bila dah kering, debu dia terbang sana sini.. 

Jadi dengan Masker Organik Warisan yang jugak berfungsi sebagai sedak sejuk + scrub ni, aku hanya perlu pakai selama setengah jam saja. Itu pun dah cukup nok. 

Lagi pun elok lah guna produk 100% ORGANIK ni kan, sebab kulit kita masih sensitif selepas bersalin. Kalau pakai produk yang bahan kimianya tinggi, sedikit sebanyak akan effect pada kulit baby... Sebab apa bila berpantang orang tua tak bagi makan makanan berangin? Sebab nanti bila anak menyusu, perut anak akan kembung, masuk angin. Sama la jugak macam produk kecantikan, bila kimia meresap dalam kulit, ia akan bercampur dalam darah. Seeerrta merta akan bercampur dengan susu yang bakal kita bagi pada anak kita. Dalam jangka masa yang tertentu, anak kita puuuunnn akan terkesan akibat penggunaan bahan kimia iteewww..

Vaaahhh... Vaaahhh... Otak aku sedang berhubung! Hahahaha .. Apesal dulu tak masuk kelas potong katak (kelas sains) ? haihh

Berserikah muka ku ini ketika berpantang? Gila tak berseri??? 
Nak kena panahan halilintar? hahahah 
tengok & korang tentukan sendiri. 



Ok anak-anak jangan menjerit, lembaga kusam ini bukan mak lampir berkaca mata, tapi ni la muka aku selepas beberapa hari bersalin & sebelum ber "Masker Organik Warisan"
Tak mampu la aku nak make up cecantik cam Cik Ta, no time... ewah...


Dan yang bawah ni muka-muka yang masih dalam mode BERPANTANG, tegar menempek Masker Organik Warisan walaupun bukan setiap hari, tapi hasilnya memuaskan hati iolzzzzaah..
Still........... tak mampu make up secantik Cik Ta..  hahah





Alkisahnya gambar kat atas ni mak verangan nak jadi duta produk... macam sapa? macaaammm Cik Ta... tapi gagal kali yang ke 18ratus...  
Masih dalam mode berpantang, tapi muka dah xkusam dah..
Alhamdulillah..

 
Orait bebehh,.,, Ni je yang mampu mak nak share, iolz ngantuk! Anything nak tanya tentang Masker Organik Warisan idaman kolbu, sila lah WhatsApp ye..

+60109782387
Masker Organik Warisan 
RM29.90 ( tak termasuk postage )

HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG AKU

sekian... asssalamulaikum!!!

Wednesday, January 28, 2015

HAPPY BIRTHDAY TO ME!! EHEM, SWEET 20..

Assalamualaikum!

Selamat hari MUDA!!!!!! Alhamdulillah meningkat lagi 1 tangga  umur aku, ouuhhhh mak x sangka! macam baru semalam keliling-keliling Times Square dengan beg silang, bajet-bajet budak baru nak up. Tapi realitinya kini aku lah mak-mak anak sorang yang sangat gemuk & selebet, tapi vouge.. kau mampu? hahahaha

27 January 2015, masih seperti tahun-tahun yang lepas, still ada yang wish... Yang bagi hadiah, and hadiah paling banyak ialah Secret Recipe Cake, sekali 3 box aku dapat. Boss aku plak bagi cub cake 6 ketui.. Korang memang xboleh tengok aku  kurus kan? hehe


Btw, TQ soooooo much for all the wishes, gifts & doa.. i'm really really really really appreciated it! yang wish kt fb, IG, wassap, wechat, sms, thanks... pada yang mendoakan kesihatan Adi, juga jutaan lemon lemon terima kasih! Muaahhhh... Mak kalau terharu memang skiping ye

abaikan muka yang langsung tak make up ni... malassss.. pakai eye liner je leee..



TQ!!!!!!!!!!! mak terujaaaaaaa!!!!





acah-acah suap, masuk lobang idong.. penuh kasih sayang sangat ni nampaknya. thanks abg Lee!



tengok lah mak mak gebu ni senyum, suke sangat dapat banyak kek gamaknye., ekekekekeke





memang aku sengaja sepahkan lagi meja tu, baru la nampak busy..













Secret Recipe dari Kak Rina, Najib & Adik ipor ku
Pink Bag dari Abang Lee
Cookies sedap! dari Aina
Cub Cakes dari En. Wan Indera

TQ!!!!!


ni la adik ipor mak


& tangan yang chiooomelll tu Tangan my Lil Angel.. Adi Danial..
Umi LOVE u Adi!!

Dengan harapan, bertambahnya umur aku tahun ni, bertambah matang jugak la perangai aku yang kekadang tak berape nak senonoh.
berharap jugak segala impian 2015 tercapai, semoga dilembut & dibersihkan hati. 
Semoga tak menjadi anak & isteri yang derhaka
Semoga menjadi umi yang kuat & vouge utk Adi..
Dimurahkan rezeki, majulahhh BISNES untuk semua!! eeewaahh!

FULL TIME WORK AT HOME MOTHER in shaa Allah
Take care of Adi, FULL TIME at my own house, in shaa Allah

aminnnn amiiinnnn aminnnnn

Adi 2nd warded at HKKB

assalamualaikum..

time aku menconteng dinding entry ni, aku tengah teman satu-satunya anak kesayangan aku kat Hospital Kuala Kubu Bharu... ye la.. baru sorang anak, kang dah jadi 16 orang, tukar plak segerombolan anak kesayangan... ehehe

1st time Adi warded kt HKKB sebab muntah darah @ coffee ground... ohhh ape itu??? sila google...

dalam pukul 12tgh hari mil aku call . bgtau Adi sawan.. terkujat mak! so.. memang xde tunggu apa... terus kemas barang n balik.. 2.30 pm baru sampai rumah.. aku tengok kali ni Adi mengamuk
lain pesen je... mate berkedip pandang atas berkedip-kedip, mulut tarik ke tepi, tangan tolak tarik xberenti.. Allah... meremang terus bulu roma... aku ajak pil pegi hospital.

after doc check, yup... Adi memang tengah kena sawan.. haihh... apa sebabnya, aku pun xtau.. macam2 teori orang sekeliling menyinggah ke telinga.. ada kata sebab cuaca panas, sebab penat, sebab itu ini... aku malas nak dengar.. aku iyakan je... yang aku fikir sekarang nak tengok Adi sihat n aktif macam biasa..



Adi warded... 1 malam dalam hospital, adi nyenyak tidur..  komfem penat, mengamuk berapa lamaaa...

pagi ni Adi dah buka mata, tp macam mamun2 lagi... then sambung marah2.. sebab susah nak bernafas... aku pun boleh dengar bunyi kahak, kroiihhh krooiihhh... alahai anak... umi pulak ysng rasa sesak dada.. kesian anak umi... 2 kali sedut kahak.. masuk tiub kat hidung n mulut... srooootttttt srroottttt mesin s
sedut... Adiiiii....! cepat sihat nak!


so now, Adi looks much relaxed.. aku tiarapkan dia... supaye air liur tu keluar sendiri n x berkampung kat tekak dia...

Alhamdulillah dah boleh discharge malam ni... even still ada batuk2... umi berharap esok pagi dah bole tengok Adi main ting ting or lompat pagar dengan sihatnya...

uolz, doakan kesihatan Adi Danial Syahril Lufti...

** Maaf, entri ni aku post lambaaaatttttt... huh.. so masa aku post ni, Adi dah ok, makin sihat walau suara x ada.. hahahahah Kesian, nangis xkeluar suara.. Cebik-cebik dia.. huwaaaa~~

okbhaii!

Thursday, January 22, 2015

Aku & Masker Organik Warisan

Assalamualaikum uolz..!

Ini kisah aku & Masker Organik Warisan. Bukan dongeng, bukann reka yasa, bukan slot samarinda, bukan juga sinetron TV 128 episod.

Masa mengandung dulu.. aku sangat obses nak kulit putih SEGERA.. dengki je tgk kulit muka org yg putih glowing ting ting ting... haihh... tak pepasal terjebak, main order je beauty product without think the risk.
2hari pakai.. mula la mengelupas.. lepas tu gatal2.. lepas tu pedih.. lepas tbakor.. lepas tu..????? Menggerutu bak kertas pasir... cisssss... menyesal pun xguna..



EEEEEEE... NAMPAK BUSUK!


Desperate cari ORGANIC product utk 'repair' balik muka ni... cari..cari.. jumpa dengan MOW.. walaupun dah trauma, tp xkn nk biarkan muka ni jadi kertas pasir jadian?Bukan kertas pasir biasa-biasa dah oiiiiii, tapi yang RM5.80 punya tu, kasiaaqq baq hiaangg

1st day guna MOW, TIADA LAGI MUKA MENGELUPAS.. 
2nd day, JERAWAT & BINTIK-BINTIK MENGECUT.. 
3rd day, TINGGAL PARUT JEEE..!! Structure muka makin licin... 
Selapas seminngu pakai, Alhamdulillah.. xde dah mengelupas, jerawat, bintik2, parut... 

KULIT TIP TOP..!!



Aku rela lagi kulit putih secara semula jadi & licin, drpd putih tapi menggerutu... seksa wooiii...


Sejak pkai MOW lebih 7 bulan lepas, aku dah xbeli pencuci muka lain.. bedak pun xde dah.. foundation ape tah lagi.. sampai kerass sb xpakai lama.. haha..

Dulu aku as pengguna je, lepas tu register as agent pulak... sekarang dah Stokis Kuala Lumpur merangkap Manager @ Pegawai Pemasaran katenye... kikiki.. Alhamdulillah.. . Rezeki Adi.. personal achievement stakat lebih 7 bulan  aku dah share hampir 700botol MOW.. bulan ke 4 hingga ke 7  aku lebih fokuskan pada jaga Adi yang hensem. So kurang la sellingnya.

Mula2 amek 10 botol seminggu... lepas tu 50 botol seminggu.. sekarang 100 botol seminggu.. kena time rezeki Adi melimpah.. 100botol tu 3 hari je dah licin.. Syukur ya Allah..
Bukan nak riak mendabik dada.. nak share... kalau dah rezeki, xkemana.. kena rajin usaha je.. jangan takut, Allah dah tentukan rezeki masing2..

Ni jugak salah 1 benda yang aku nak share dengan korang semua, kita share perkara yang baik, orang suka, kita pun happy kan..? Thanks to ALL customer & agents yang sama-sama bertungkus lumus berkongsi kebaikan MOW .

Selain tu, MOW dah keluar paper uolllzzz... haa.. apa nak di kata? Ada rezeki kita masuk TV yeh... amiinn...


So darl, nak rasa kulit uolz jadi lembut, licin , sihat, gebus gebas dengan selamat?? Jom kita borak, nak aku consult apa-apa berkaitan dengan beauty pun aku tak kisah.. FREE CUNSULTATION je bebeh!

+60109782387 - RURA
holwatun_masrura27@yahoo.com

weolz masih mencari Stokis, Agent & Dropship diseluruh negara. Minat? please do contact me dear!

Here i attached u all the testimonials.. ceewwaahhh




















UMI QUARANTINE ___ ADI CHECK UP STORY

Assalamualaikum!

Dengan sedu sedan umi menaip sambil air mata & hingus yang mengalir. Ditadah pula dengan pasu, kenapa pasu? sekarang kan semua tengah trending aiskrim pasu.. eh, memang xde motip..



Dek kerana aku demam & selsema meleleh, terpaksa menjauhkan diri dari Adi.. ohh, sedih. Kalau nak dekat pun terpaksa pakai mask. Memang menepati cita-cita iolz sangat, dulu kan nak jd dokto!

Dah tak boleh tidur dekat dengan Adi, kena tidur asing. Nak pegang kena cuci tangan dulu...Aduii, stressnye mak nak! Tapi nak buat macam mana kan, Adi senang berjangkit . Kena lah extra care , anak umi kan abang kawasan yang hensem. Biasa lah tu.



20-21 Januari 2015 weolz kena bawak adi check up dengan pakar Paediatrik, Endocrine & Jantung, 3 dokto yang berlainan. Layanan untuk abang kawasan yang hensem kena lah 1st klas! Walaupun aku dalam keadaan demam & selsema, terpaksa jugak dekatkan diri dengan Adi, nak bawa ke hulu kehilir kan. Tak kan la En.Hasben yang pegang adi & aku pulak yang bawak barang? pehhlisss.. En.Hensem ai sangat gagah ok, biar dia yang bawak barang... kihhkiihhkihh

Alhamdulillah, Adi anak yang kuat lagi sado. Makcik nurse cucuk tangan Adi yang halus tu untuk amek darah, dia tak nangis pun, cuma menjeling je kat makcik tu.. 3 tiub jugak nurse amek darah Adi. Tapiiii sampai time cucuk ubat yang xsampai 10 saat, tooodiaa.. menangis beria. suatu muzik yang indah bila dengar adi menangis, sebab Adi too special, dia sangat sangat sangat sangat jarang menangis. Umi plak rasa nak nangis, dari 8 pagi sampai 5.30 petang kat hospital tu..



Setel urusan ke hotel 17 star a.k.a hosepital , aku kembali di quarantine, dok bilik je xboleh dekat dengan Adi.. Orang lain tak suruh pun, tapi aku yang paksa diri buat macam tu. Nasib En.Hasben yang kacak itu pandai jaga Adi. Lagi susah kalau Adi berjangkit, tak pepasal kena tidur hotel 17 star lagi.. kau nak??? aku tak nak. 

Sebab tidur kat hospital 2 malam la aku demam & selsema.. Beku!! Sejuk nak mammm... 1 katil 1 kipas , plus aircond.. gila tak gigil... esok pagi bangun dah sroott sreett... Alamak.

Hurm, doakan umi cepat sembuh! tak larat nak tido asing dah, nak tido ngan Adi!!!


Tuesday, January 13, 2015

Selamat Malam

Assalamualaikum

Hurmmm... sekian lama! Baru sekarang up entry baru.. hihihi Walau pun xde siapa yang kisah, tapiiiii, 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
mak jemah pun xkisah jugaakk... kikikikikikiki

ketahui lah wahai anak2 adam. aku up entry baru ni mmg menepati tajuk.. nak say

selamat malam  je



tidur nyenyak-nyenyak.. mimpi indah-indah

nite-nite! aiiileebbiiuuuoolllzzz

jumpa esok!

ZAWARA.

...