Sunday, August 23, 2015

TENGOK ORANG ADA ANAK..

Assalamualaikum! 

Haaaaa... Tumpul idea ahkoq nak tulis apa tah kat blog ni... Kalau la ade jual idea kat kedai runcit Acheh tu, aku beli dah. Rm2.80 sekilo, termasuk GST.. puii..

Asal nak menulis je mesti rasa nak tulis pasal Adi Danial.. Rindu dia.. Ade gak rasa nak share pasal penyakit adi... Ni ha, mesin2 yang Adi ada ni. Nak jugak bagitau mesin apa yang Adi ada, function mesin tu semua, boleh la bagi sesapa yang memerlukan tu pinjam. Daripada rosak macam tu je kan?

Nanti la, aku draft dulu ikut kerajinan. Sebab umi si Adi ni femalasan.. kahkahkah

Donno why, lately ni aku xboleh dok sorang-sorang. teringat Adi je, terus banjir. Bukan xredha Adi dah kembali ke pangkuan Maha Pencipta. mungkin hanya perasaan rindu seorang ibu gojes macam aku,.,. giteeww..


Tengok orang sibuk siapkan anak2, aku teringat Adi.. Siapkan si Adi nak pegi appointment.. Susu, mesin susu.. Prepair tiub spare, tape untuk lekat tiub, kot kot la tiub kat mulut tu terkeluar.. Adi suka tolak tiub tu dengan lidah, rimas agaknya. Kesian anak umi.. Siapkan ubat, pastikan timing minum susu Adi tak lari. Kalau lewat bagi susu, nanti gula Adi turun.. bahaya. Langsung xjemu buat semua tu. Sapa tak sayang anak kan? Orang gila je..

Tengok orang membebel anak nakal, mengeluh penat layan anak. Aku tetiba rasa nak marah. Bak sini anak ko, klo xlarat nak jaga. Bagi aku! Eh, mak emosi. Maapkan mak nak.. Mungkin aku tak sempat nak rasa anak kesayangan aku tu aktif macam anak orang lain.. Lasak, panjat sana sini. Main kejor2 ngan anak-anak. wahh! bestnya!! Tapi tak apa, Alhamdulillah, sekurang-kurangnya aku pernah merasa ada anak. Adi baikkkk je.. Jarang nangis, tapi selalu marah.. hahaha  Comel anak umi!! Kesian dia, selalu kena gigit dengan umi. Sorry sayang!

Tengok orang celebrate birthday anak, rasa macammm... ermmm.. tah.. jelous? maybe? Tak baik kalau ada perasaan tu kan, tapi aku manusia biasa. Dalam kata REDHA.. REDHA.. REDHA.. Kadang terselit perasaan cemburu. Sepatutnya aku lebih bersyukur.. Hari jadi Adi disambut bersama para malaikat & bidadari syurga. Aku hanya teringin nak tengok anak aku tersenyum & peluk anak aku. ADI!! TUNGGU UMI YAHH!

Dan sekarang.. Aku tengok orang post makanan lunch dorang kat FB................................................................................ ok, aku lapar! bhaaaii! Aku g makan dulu. Nanti aku update entry baru pasal Adi lagi...lagi.....lagi...... dddaaannn lagi.... hahahaha

Memang aku suka buat post tergantung macam ni... lantak kan..

**OUUHHH sebelum acik kau hijau ni lupa, nak bagi tau.. kalau sesiapa nak aku review bisnes dia.. sila PM kt fb aku.. mood rajin datang dah nak review bisnes orang, tatkala bisnes sendiri bagai telur dadar dihujung sudu . harga??? FREE jelah!! takut sangat orang mintak duit dia.. kbhai..

ZAWARA.

...