Monday, September 05, 2011

Bertahun-tahun Sekali.. Selamat Hari Raya..! hehe

Salam..!

Sihat ka tidak..? ehehhhe

Macam yang korang boleh tengok pada tajuk entry kali ni, BERTAHUN-TAHUN SEKALI.. ape kah..? kahwin kah..? beranak kah..? naik pangkat kah..? menang loteri kah..? buang air kah..? oohhh... tidakk.. no..no...no... tapi tukar or buang perabut n cat rumah menjelang raye.. bagi famly aku, bertahun2 skali baru tukar or buang perabut n cat rumah.. xde la semua, cikit2 je.. kayap kang..! hahah lepas raye makan megi.. hahahah cam penah je...

tahun ni kire 1st year aku beraye as seorang yang bekerja.. last year pon dah kije da, tp goyang2 lg nk kuar wet.. almaklom lah, temporary lg.. memandangkan skg da agak kukuh... so, niat nk tlg la tukar ape yang patuiik ku tukar... eheheh...

1) Cat rumah

last 3years umah aku kaler Purple cair, mate yang pandang pon cam xsudi nak pandang.. CAIIRRR... hahhahha.. so, aku igt nk wat kaler oren "wow..!!" + cream.. but mak yang tercinte xsetuju la pulook.. so kasi tukar, kale hijau 'wow..!!" + cream..(FYI, 1 famly aku suke kaler hijau.. bhahahah...) 

cer teka sape yang cat umah..? haaaaa... msti korang pk bapak or adik aku kan..? tidakk... aku la..! hahahaha jgn pandang rendah pade wanita ayu seperti saye... bhahaahah... but part touch up, aku mintak adik n bapak yang wat, sebab..? sebab aku malas lahh.. hahah

ni la purple cair yang aku maksudkan... sgale male hale aku da angkat n ketepikan ntok start cat..


ngan alien ni skali aku angkut..! heee~~ malam2 xmo tido, siang da pengsan... gagahkan saye..?

incik Halimi yang ensem tolong tunjok demo sebelum aku yang conteng dinding plak

corak coret tangan si pengecat tegar, maap jari saye xruncing.. hehe
tada..!! rumah saye sudah hijau..!

kesepahan adelah ''disengajekan''.. hahahah



2) Jahit langsir

Part jahit langsir ni la yang paling lemau... hahaha tapi xpe, mak aku sebok jahit tempahan baju raye. so aku gak la kena jahit, xpe.. usaha tangge kejayaan..!! hahahahah


lg skali, maaf, jari saye xruncing... hahahah langsir pilih kaler cream.. ni je la yang cantik dimate n mampu dibeli... byk lagi yang canthek2..!! tapi harge pon chanteekk jugak.. pitamz mak,.... pilihan kaler mase kat Kamdar by adik aku n my new bespren si Amer Ozaik..! hahah maceeehhh...

3) Beli, tukar, buang perabut.. (yeehhaaa...!!)

Alhamdulillah, dengan rezeki yang ALLAH beri, dapat la aku tunaikan kehendak mak aku nak beli perabot2 yang dye minat sangat2.. meja makan kaca, meja jepun n almari sudut.. name pon BERTAHUN2 SEKALI.. hahahha




name kuih-kuih ni, 2x5.. sebaaabbb... 5 jenis kuih dalam 10 bekas..! haaaa... bijak kan..? haha

tadaa..!! ni la langsir yang aku jahit tuu.. simple je la yang aku reti pon



Rumah aku tu ade la besau mane.. flat je..  ape yang dapat aku ubah lam umah tu pon xde la semewah rumah orang len.. Syukur dengan ape yang termampu... bukan niat nak bongkak, skadar nak share my epiness 2 all my luvly readers.. muaahhxx..!! *macam bodek kan..? bace la selalu ea..? hahaha

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN..!!

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...