Tuesday, August 20, 2013

Umi...

Salam..

"Umi..."

Ape yang umi...? hehehe  Malam tadi tidur tak basuh kaki, mimpi laaaa, apa lagi keeennn..

Tapi aku suke..! 

Aku tengah buat something, tetiba ada someone pegang tangan aku. Terkejut. Pandang bawah, and then ada seorang budak kecik.. Perempuan.. Mata bulat. Comel. Macam aku..hahaha Rambut ikat dua.. Haisshhh.. Cute sangat..  Aku sengih, dia pun sengih.. Tiba-tiba dia sebut "UMI

Bila terjaga aku cuba pejam mata balik, tak nak bangun..!!! Tolong la sambung mimpi tu balik...!

Tapi tak boleh buat apa kan..? Semua tu mimpi je... Terpaksa lupakan semua tu, tengok jam pukul 5.22 am, dah lewat.. aku kena siap2 pegi kerja..

Bila teringat balik mimpi tu, terdetik dalam hati.. 

Awak ke yg singgah dalam rahim umi sebelum ni sayang..? Allah sayang awak lebih... Tunggu umi kat sana ye...

Emosinye oi..! kbai...

Tuesday, August 06, 2013

mana "SESUATU" itu

Salam...

Semua orang sebuk dengan raya.. yela, tinggal 2 hari je nak abis puasa.. Yang aku pulak, xhabis-habis melayan hati yang nipis... Tisu jamban pon x nipis macam ni,... Haishh...

Senang sangat 'tisu' ni koyak rabak hancusss... Sejak bile tu aku xtau la.. tapi baru2 ni jugak... Orang tinggi suara sikit nak nangis... Orang tak layan aku borak, aku da sentap gilo, nangis lagi.. Tak kira pulak kalau tengok drama samarinda...? Terkemut-kemut tahan air mata.. Sobs sobs sobs...

Mengada..!!

Hurmm... Tak tau la nok.. Menyampah kat diri sendiri bila macam ni.. Kesian laki aku dapat binik drama queen.. Ahaaii...


Gambar x bermotif,, POYOOO..!!

Jujur, ke'excited'an nak beraya pun macam kurang dari tahun-tahun lepas.. Even sebenarnya memang setiap tahun tu rasa nak raya makin kurang... But why...? Something wrong inside me... Gitewww skiping lagi..

I should excited..!

Pernah sekali aku rasa blank, dalam kepala aku kosong.. Tak ada apa.. Rasa nak luahkan sesuatu, tapi im not sure.. Apa benda yang stuck terok dalam kepala hotak iolz ni..

Aku ambil kertas kosong. Tangan bersedia pegang pen... aku tenung kertas tu dalam-dalam, kertas tu pun tenung aku jugak... Satu huruf yang tercalit atas kertas, diteruskan dengan ayat panjang berjela 180kilometer... vvvrrooommmmm..!! Laju meninggalkan micheal sumakerr... (Memang aku tak reti eja nama dia, so, diam..!) Dan 4 helai kertas aku dah bazirkan dengan ayat entah hape2... Air mata pun dah aku renjiskan sebanyak 1 botol spritzer saiz tong drum.. Air mata..? Tak bernilai 1sen pun pada orang lain, tapi bukan bagi aku,,

Baru lah aku puas... Walaupun masih ada sisa bakteria kesedihan lagi dalam hati, tapi rasa lega semua tu dah aku conteng atas kertas... Yeahh, maybe aku sorang je yang baca apa yang aku tulis tu.. Tak kisah... 

Rupa-rupanya aku rindukan sesuatu... Sesuatu yang membuatkan aku tenang bila aku serabut... Sesuatu yang mampu buat aku lupa masalah aku... Aku cuba nak dapatkan semula "sesuatu" tu.. Tapi, macam susah sikit kali ni... Mungkin kerana kesalahan & kejahilan aku sendiri... I always wanna do my best.. But there's something, yang tetap akan buatkan aku failed.. Bak kate orang tu, "Aura yang bocor".. Kerlass...

Masa tengah menggila type entry ni, aku pun menggila sebak sebab asik terfikirkan "sesuatu" yang aku rindukan. Setiap apa yang terjadi bersebab. Aku tau tu.. Tapi aku still fikir macam mana aku nak tebus kesilapan aku untuk dapatkan semula 'sesuatu' itu... Aku takut, perkara yang sama berulang... berulang & berulang.

Aku sayang suami aku.. Aku sayang family aku.. 

Sedih tu tak best.. Serious tak best..


Monday, August 05, 2013

JUMPA DI SYURGA

Salam...

Hurmm.. Mood raya dah berkilo-kilo oiiii, opis pon dah start nak kosong, lagi-lagi area aku. Kentut sopan pun boleh bergema, memang tak boleh cover punya ni.. Nak buat macam mana, cuti den cukop..!!! Menci.. Dah, back tu topic. 

Memandangkan puasa, takde la diri ni gatal keluar menggemukkan diri yang slim gila ni. Apa nak dibuat..? Blog walking je la, nak online pon bosan. Semua tengah sebok cari baju raya last minit, mana dan nak online.. Iye dok..?

Tengah seronok bersiar-siar di blog-blog sambil cungkil gigi.. Eh..! X boleh, nanti batal puasa.. Sambil apa ek..? Haaa.. Sambil pintal tudung sampai renyuk.. Aku terbaca 1 ayat ni..

“Wanita itu untuk suaminya yang terakhir.”

Bermakna, kalaaaauuu la.. Si suami meninggal dulu, & then semasa hidup, isterinya kahwin lain. So, Isteri itu just akan jumpa suami yang terakhir di syurga... Tapi kalau la seorang lelaki tu kahwin 4 sekali pun, selagi si isteri-isteri tak kahwin lain, si suami tetap akan berjumpa dengan ke empat2 isterinya itu tadi di syurga... Sama lah kalau si isteri meninggal, suami kahwin lagi... Suami tetap akan jumpa isteri pertama tu di syurga nanti.
 Bukan jumpa dengan isteri muda je.. Semua.

Oooo.. Baru mak tau, selama ni jahilnya aku..!!

Dan tetiba aku sentap.. Aku nak jumpa suami aku kat syurga nanti... In shaa Allah

Ya Allah, perkenankan lah doa hamba Mu ini, kekalkan lah perkahwinan kami dunia akhirat. Panjang kan la umur kami. Kurniakanlah kami zuriat sebagai peneman hidup kami.
Berkatilah & lindungilah kami.

Amin..


Ter rindu budak ini.. Layan je perangai binik dia tu
 
Tak mampu den nak berkata apa-apa lagi...
 Terus teringat Incek hasben yang tengah busy kat opis nuuunn..

Huuuwaaaaa ~ ~ ~

Nak balik sekarang..!!!

Thursday, August 01, 2013

SAKIT GIGI LA ....!!!

Salam...! 



Maaaakkkk... Huuwwaaaa~~~~

Sakit gigi................... sobss sobss sobss..

Memang agak mengade kalau sakit gigi pun nak post kat blog, tapi aku pedulik ape..? Grrr
Maaf, emosi terganggu..

Since beberapa hari lepas dah mula rasa berdenyut, lepas tu bile gosok gigi banyak pulak darah...
Seksanya..!
Lama-lama makin sakit, & now aku dapat rasakan gusi kat area gigi geraham paling belakang sekali dah mula bengkak.. Nak makan pun tak senang.. huk huk..

Ambik cermin & tengok betul-betul, ohhh maybe gigi belakang ni baru nak start tumbuh.. tapi aku ingat semua dah tumbuh last year... 

gusi mula terbelah & its so painful..!!! 

Mungkin jugak effect dari sakit gigi ni, aku pun dah mula rasa pening kepala & nak demam... 
Terasa sejuk, tapi suhu badan meningkat... Ini tak bagus..

Malas nak bercakap banyak dengan semua orang, just sengih je... 
Itu pun sengih ntah ikhlas ke tidak.. puiii...

Bertabah la... 

Semoga dihapuskan dosa-dosa kecilku... T_T
Doakan kite cepat sembuh ye...

LoVe uolz so much

XOXO

salam...

ZAWARA.

...