Wednesday, January 08, 2014

Business Idea please..!

Salam..

Hey, sihat kah mengkeme..?

Aku sihat, Alhamdulillah. Cuma sedikit cepat lapar lately ni. Sangat cepat lapar ye..! Jangan jumpa aku kalau tak nak belanja aku makan.. Hahahaha Mak gurau je, meh la kita jumpa sayang-sayang.

Ditengah keboringan yang melanda, aku asyik bertanya pada diri sendiri. (Nangisss, ayat i power gila) Selama ni ada la jugak business yang aku try buat. Im happy with what im doing. But still akan ada rasa, "why im doing this" bila aku rasa penat. Kalau la aku betul-betul minat buat semua tu, i shouldnt thinking like that. Ini seriusssss... 

Masih blurr blurr biawak di sini, apa lah agaknya business yang tak akan buat aku mengeluh bila penat, & yang akan buat aku sengih sepanjang masa bila buat kerja. Siot la..


Hobby can make a big money sebenarnya. Ok, kalau nak buat business pasal hobby, guest what..? Apa hobi aku..? Hobi saya adalah menyanyi, hari-hari saya suka nyanyi walaupun suara saya sikit pun tak sedap. Then, rijek hobi tu. I cant do any business dengan hobi itu ye kengkawangg.. Huk aloh, guane ni boh

DIY things, memang aku suka, tapi, aku kerja full time, plus, im a wife.. And in shaa Allah someday will be a hot mama. So, dengan status kerja sepenuh masa itu, adakah tinggi kemungkinan untuk hidup aku huru hara kalau still nak buat DIY business..? Sebab, nak bikin DIY ni , kena tumpu pada menda tu saja. Duduk la kau kat situ sampai benda tu siap, selagi ada masa yang anda free..

Nak buat apa ni...?? Kena buat business..! Barang makin mahal, gaji menten "cute" je. 

Any suggestion..? any one..? Ada apa-apa business aku boleh buat..?

Help...

Thanks coz reading..! Salam..

XOXO

Friday, January 03, 2014

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Ina

Salam..!


Project seterusnya selepas tempahan dari Fath is staff SSM jugak, Ina. Dia tempah 100 batang, tema Blue & Purple. Majlis diadakan di Melaka, bila tarikh tu aku tak ingat pulak. Hehe. Disember 2013 ke January 2014 eh Ina..?? Aiyak... Tengok la gambar dulu




korang nampak biru + purple keeeeee.... biru + biru pekat..? ke mate aku yang tak betul..?


kertas warna dark purple & biru terkois.. yes, iolz memang tak reti eja.. hehh.. batang bunga, aku pilih dua warna tu jugak, ada yang purple & biru.


Belum ada gambar bunga pahar ni kat atas pelamin, sebab majlis puuuunn tak jalan lagi kan. Sorry la ina uiii, kalau2 tak memuaskan.. hukhuk... btw, thank you so much yah.. Kem salam adik hang.

Memang aku tak ambil banyak tempahan, sebab iolz kan kerja sepenuh masa. Lepas dinner & time weekend je la masa yang aku ada untuk siapkan semua tempahan tu. Huuuu~~ Nangis dalam bilik air sebab tak percaya aku boleh buat semua ni.

Still ada yang Tanya,
“Rura ambil lagi tak tempahan goodist..? Bunga pahar..?”

Aku just tersenyum je. Sebab aku kena fikir panjaaanggggggggg berbatubatubatu. Untuk seorang bini yang berkerja fulltime, aku kena bahagikan masa. Nasib baik la my en.emcem yang rajin basuh kain, jemur kain, lipat kain, lipat kertas & ikat reben untuk buat bunga. Hahahahaha Lebiu bebeh..!! Jangan tak percaya laki ai pandai ikat reben kembang-kembangggg...

Sebenarnya next project dah ada, Cuma tak siap2 je lagi, bukan tempahan dari cosmuter costumer, tapi untukkkkkk.... Adalah..!! Hehe, dah siap baru iolz cerita yah..

Thanks for reading..! Ailebiu so strongggg..

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Fath

Salam


Masih dalam 2013 DIY Project entries walauuu dah masuk 2014, iolz kan femalasss... 
Next project is bunga pahar untuk majlis perkahwinan Fath. Fath tempah 200 bunga pahar. Ku lupakan persaraan awal yang dah digembar gemburkan dulu di entry ini, dan siapkan 200 tempahan tu. Tema warna tak ada, pemilihan warna kertas creepe dari tuan empunya majlis. Sangat blocking, & sangat cantik. Dari jauh dah nampak okayysss. Majlis berlangsung di Segambut. Jom tengok..!









Ini lah fath & ajip.. Perantin baru..!! heheee~ sila abaikan saya yang gemssss di situ...



Masa wedding fath ni aku sampai lambat sikit sebab kebetulan cousin aku pun buat majlis kahwin masa tu, dengan hujan lebat lagi.. Tak campur pulak dengan insiden yang terjadi ke atas diriku yang kasihan ini.. OOOhhhhooii... Tragis. Sorry fath, lambat datang. Tu je nak bagi tau sebenarnya.. Heheh

Apa2 pun, barakallah. Semoga bahagia dunia akhirat. Amiiiinnnn

Thanks coz reading bebehhh.. Lebiu..

Salam


Read more :

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) & Wedding Doorgift (Paper Bag) - Acap & Nas

2013 DIY Project : Bunga Satin - Yus

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Ina

 

 

ZAWARA.

...