Monday, August 25, 2014

Masker Organik Warisan Tutorial

Assalamualaikum..

Uolzzzz... Kerajinan melanda diri, ini sangat ajaib..! Aku nak share dengan kamu orang kamu orang semua cara memakai MOW idaman kolbu kesayangan hamba.. Kerlas..!


Sesi mengkejungkan muka dengan MOW.. Tak lama, 30 minit pun dah cukup... sambil2 tu boleh la iron baju kerja, lipat kain, basuh baju tepi sungai.. 

Cara pakai MOW :





1) Sediakan bekas bersih, sudu teh, MOW & air mineral / air masak / air mawar
2) 1/2 sudu teh masker (jangan terlalu penuh) diletakkan dalam mangkuk bersih
3) 1 sudu teh air (agak2, jgn pekat or cair sangat)
4) Bancuh & sapukan ke seluruh wajah



 


Sengiiiiiiiiiiiiih je la selagi MOW kat muka tu belum keras kejung.. kihkihkihkih

Biarkan kering selama 30minit, kemudian bilaskan
Sambil membilas, boleh scrub muka sekali untuk menanggalkan kulit mati




#Then, jangan lupa pakai Serum Vit C Plus Marine Collagen. 
Senang saja bukkkk, picitkan sekali sahaja serum pada tapak tangan. Kemudian calitkan di dahi, pipi, hidung,& dagu. Ratakan keseluruh wajah.

Tips : Untuk mengecutkan jerawat lebih cepat, tambahkan sedikit perahan limau kasturi/nipis semasa membancuh MOW. 
Manakala untuk melembabkan muka, boleh tambah madu sedikit semasa membancuh MOW.




In shaa Allah hasilnya akan memuaskan.. Tak perlu nak bergantung pada produk berkimia lagi..
Yang ORGANIK kan adaaaa....

Yang paling penting, jangan muntah tengok gambar iolz yg langsung xtepek makeup iteeww..
Malassss...kihhhkihhhkihhh

KBHAI

TQ for reading, lebiu
Salam..

Perubahan

Assalamualaikum..

Perubahan... Perubahan apakah yang aku ingin canangkan disini? Aku yang berubah..! Dulu masa mula-mula menyerahkan diri dalam dunia blogging ni, punya la excited, setiap hari nak post.. Lantak pi la cerita apa pun, asalkan aku post. Tapi kini aku sudah berubah menjadi seperti kucing gemuk pemalas yang berwarna oren. Malaaasss... dibiarkan blog yang suam2 kuku ini bersawang, menjadi tempat jin berjoget. Teruk perangai! Orang ada blog dia pun nak ada blog jugak.

mmeeooowwww... malasss malasss malass


Dalam sekembalinya aku, status ku juga telah berubah.. Selain dari status Facebook yang setiap hari berubah mengikut mood. Status aku sebagai Isteri, dah berubah & dinaikkan pangkat menjadi HOT MAMA.. Alhamdulillah, Syukurrrr... Ai dah ada anak uolz.... Glamer gila rasanya jadi mak mak.. Hahahah 
Bangga sekali mempunyai "poket kangaroo" yang tak tau bila kempisnya, itu juga satu perubahan. Dalam entry yang lain aku akan ceritakan tentang kelahiran anakku yang hensem lagi gagah. 

Hemmmseemmm ke tidok anak umi..?

Sedikit perubahan juga telah terjadi bila aku sekali lagi menyerah diri, kali ni dalam bidang perniagaan. Kalau dulu cuping telinga aku tebalkan bila En.Emsem membebel tentang business , sekarang aku lebarkan lagi cuping telinga untuk dengar idea-idea tentang business. En.Emsem nak tidur pun aku boleh tanya soalan lagi pasal business. Macam mana nak buat marketing letop-letop? Apa benda lagi yang kita boleh niaga? Bila kita nak pindah rumah lagi besar kalau kita niaga sungguh-sungguh? Kalau kita tambah anak lagi ok tak..????? ok, soalan yang last tu aku tipu. Macammana orang yang langsung xminat business & tak pandai nak niaga ni boleh tetiba gila cari macam-macam benda untuk diniagakan? Itu pun aku akan share dengan uols di entry yang lain yah.

Time nak snap pic la pm masuk bertalu-talu, makin lama makin tunduk. Sikit hari lagi, cium henpon tu terus... ngeehhh


Perubahan yang aku hadap ni sebenarnya bukan lah hebat sangat pun, orang lain pun  tak nak ambil tau. Tapi aku peduli apa? Aku nak cerita jugak. Lalalalalalala..

Dan kini, saat ini mood aku dah berubah. Idea dah tercatu. Aku cauu dulu.. Akhir kata entry yang ni sengaja aku buat tak ada ending best. 
Saja nak tambah entry baru. Kahhhhkahhhhkahhhh... 

Kbhai, Salam.



ZAWARA.

...