Monday, April 08, 2013

URGENT : Rumah Sewa Please...!!!!

Salam...

Oii, mak nak pitam ni... fikirkan rumah sewa yang dicari-cari xkunjung tiba... hamppphh....

Since 5 month aku kahwin ni, aku & hasben xduduk sekali, ye la, komitmen keja katanyaa.. Aku kat KL, dia nuuuunnn disana. So, jumpa pun tiap hujung minggu je la. Takpe, Alhamdulillah, still bole jumpa hujung minggu, ramai lagi suami isteri yang jumpa pun 2 bulan sekali, 6 bulan sekali... Lagi kesian kan.. Bertabah lah wahai isteri..!

Lately memang aktif sangat la kami cari rumah sewa area Sikamat, Seremban.. Kalau dapat kat Taman Desa Rhu, Sikamat, lagi seronok toq..!!

Bukan tak pernah dapat cari rumah area tu, tapi iolz nak bagi tau uolz ni kan, tak sampai sehari rumah area tu diiklankan, aku baru nak call tanya khabar si tuan rumah, 

"Maaf lah puan, dah ada orang bayar deposit"

Makin sadis bila dah datang tengok rumah, discuss & sangat berkenan dengan rumah tu.. Dalam beberapa jam lepas tu tuan rumah sent sms yang sama lagi.. Sebab orang lain yang deal dengan dia thru phone je, terus bagi deposit n dapat rumah tu... 
Weiii... Kitorang datang sendiri g jumpa tuan rumah kot.. Tak acinye..

Pitam & menggigil semula.. 

Nampak tak betapa HOT AREA nya sikamat tu..?? Nak pulak yang sewa RM300 - RM350.. Bedesuppp kena kebass.. Dangg

Gambar Hiasan.. Aku tak mintak banglo 18 tingkat or  Kondominium siap kolam mandi kat ruang tamu... Aku just cari rumah teres setingkat, yang sedap mata memandang je... T_T


Mengapa harus begiteewww.. mengapeewww... ceith..!! hidung yang 'comel' menjadi mancung tiba-tiba, umpama ingin mematuk2 handphone ditangan.. tukk..!! tuk..! tukk..!! 
Nak buat macam mana, belum rezeki aku agaknya. *signn..

Ada jugak ejen-ejen rumah yang call, 

"Puan, saya ada rumah DOUBLE STOREY area sikamat, sewa RM 800 sebulan"

Kak, kami ni duduk berdua je... Bajet sewa rumah pun kalau boleh nak RM400.00 kebawah sebulan. Bukan kedekut, ouuhhh tidak.. Cukup la rumah yang biasa-biasa je untuk kami berdua duduk.. Kalau dah beranak pinak, keluar sekali kembar 4 ke, 6 ke, 8 ke.. Baru la fikir-fikir nak cari rumah besau sikit.. iye dok,..? Menyimpan dulu kan lebih penting... Melalut da ni...!!! (Kembar 8..??? Aminnnnn)

Hasil bebelan panjang membawa kesimpulan, tolong la siapa-siapa yang tahu mana ada rumah yang ingin disewakan area Sikamat, especially Taman Desa Rhu Sikamat, roger2 la ye.. holwatunmasrura27@yahoo.com

Thanks for reading this bebeh..!!
 Lebiu olzzah...!!!

Salam..







No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...