Friday, April 05, 2013

DIY : Hiasan Hantaran (Bling2 Leaf)

Salam..

Dah fikir nak deco hiasan korang macam mana..? dah habis godek pok cik Google..??

Dalam entry yang satu ni aku nak ajar 1 DIY yang senangg..! Bagi gegirl2 yang suka bling2 macam aku, mesti kat hantaran korang kalau xbanyak, sikit pun kompom ade yang *bling..! *bling..! *bling..!

So, kali ni aku ajar korang macam mana nak buat Bling2 Leaf @ Daun Kilat2 (buruknya nama).. Kalau beli yang da siap kat luar tu, biasanya RM6.00 untuk 2 tangkai..! Itu pun alahai sedihhh,, cinoneett je..


Beli daun plastik, kalau nak jimat lagi, g amek daun belakang umah.. Harga daun plastik yang aku beli ni RM2.50 unruk 5 tangkai.. berrrbaloi-baloi..!

Spray warna silver.. Aku beli kat mydin je.. Tak sampai RM 5..

Spray la semua daun yang kau beli tu.. X payah detail sangat, nanti bila dah kering akan nampak serata jugak... sebab kalau detail sangat, kau akan terguna banyak plak isi spray tu untuk 1 daun, banyak lagi daun kau nak spray tau..!

10 tangkai daun yang dah berjaya di spray..!

Sediakan gam, cawan / mangkuk & span

glitter, beli 1 je dah cukup...

Sapukan gam pada daun.. & taburkan glitter atas daun tu....


Tu dia..!! siap daahh... Most of all hantaran aku, which is 13 dulang, semua pakai daun tu as hiasan.. memang menampakkan keGILAan aku pada bling2..! hahaha siot je....

Bajet beli: 
10 tangkai = RM 30

Bajet DIY :
10 tangkai = RM 5
Spray = RM 5 (maximum harga)
Gam = RM 1.20
Glitter = RM 2.50
Total = RM13.70

Hope DIY sharing kali ni dapat la tolong korang membajet dalam nak mensamtekkan hantaran korang tuuu...
Thanks for reading..!
Salam sayang..
Muahh..!! Muah..! Muahhhhahahaha..!

1 comment:

  1. wahh serius cantik and kreatif. tak terfikir pun nak spray bagai u hee kreatif sgt

    ReplyDelete

ZAWARA.

...