Friday, April 05, 2013

DIY : VIP Gift..

Salam..

Entry sebelum ni aku buat pasal  DIY : Doorgift (paperbag) .. So, dengan penuh gedik, aku nak buat pulak DIY VIP Gift.. VIP lah sangattt... Mase majlis perkahwinan aku dulu, aku ada sediakan gift yang lain untuk ahli keluarga sebelah hasben.. Kira macam gift tambahan laaa... Xda la special sangat.. Bajet pun ala-ala memalu...

Tak macam majlis orang lain, kalau VIP siap bagi kristal la.. ada yang bagi jam... ada yang bagi sampin.. tudung... moto,,, kereta... rumah... kapal selam... haaaa~~ ingat xde ke..?? Ade hokaayy...

Masa jenjalan cari barang2 doorgift, aku tak terfikir lagi nak bagi apa,, semua aku beli secara spontan... kalau aku rasa barang tu cantik, murah & diperlukan, aku beli... Then, aku buat simple je.. yang penting, x terkeluar dari carta bajet iolzzzz.. ahaahhh..!! FYI, aku shopping semua ni kat GM klang.. Murah2..!!

Balang ni harga sebenar RM1.. Nego  negi negu, dapat la RM0.70.. Aku tau, kalau nego lagi mesti boleh dapat dalam RM0.50.. Tapi aku nak beli pun dalam 50 bijik je, kemutisme sangat la kan kalau nak nego macam beli 1000 bijik..! hahah As u can see, ada kertas putih yang macam mee tu.. Aku xbeli da, guna je lebihan hiasan hantaran time tunang dulu... simpan pon nak buat ape.. atleast samteekkk VIP gift makk...

Yang ni... aku xhengat la beli harga berape.. adoii... Aku beli dua warna.. hitam & merah..

Aku isikan coklat cadbury & coklat ape ntah..

Hiaskan la sikit dengan riben sebagai penambah rasa..

Itu saja..!! Kerja yang kena buat pun tak banyak, dalam sejam dah boleh siap.. Nak pulak sambil tengok TV , sinetron Randy Panggalela tu.. Tau2 je, ehh..!! Dah siap..!

Hahahaa... yang penting, jangan malas..! 

See then, Salam..!
Muah..!!

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...