Friday, April 05, 2013

DIY : Kad Kahwin

Salam.. 

Mesti ada yang terfikir, kad kahwin pun nak DIY...?? Keeeeemut..! hahah 
Bukan soal kemut, ini soal nak jimat..! xsame kan..? hehehe Lagi pun aku memang suke aktiviti sosial DIY ni.. Kalau aku rasa boleh buat sendiri, aku buat la... Selagi tak mustahil, boleh sajorkk..

Selama ni aku langsung tak tau guna EditPhotoshop (betol ke eja..?)... Sampai la aku tengok 1 design kad kahwin dalam majalah, teringinnya nak buat sendiri.. Dah kata nak buat sendiri kena la belajar..! Iye dok..?

Pulun jangan tak pulun.......

Dan akhirnya,
Alhamdulillah, berjaya..!!


Kegagahan yang tiada kesudahan, potong manual pakai pisau tangan, berlapikkan papan pemotong sayur.. ahaaahh... Mak aku terpaksa redhoo...

If korang perasan, dalam entry DIY  yang lepas, pada paper bag aku tu ade tertampal doily paper ni kat bahagian atas. Bila aku tengok ada banyak pulak lebih doily paper tu, so, xda kerja, cari kerja lahh..!! haha Potong kepada 3 bahagian, & tampal atas sampul surat... Dah sama cantik macam sampul bercorak yang kedai kad kahwin selalu bagi tu keenn...


Tadaa..!!!! Siap ponn... Mengada sikit nak buat kad kahwin ala boarding pass... tapi boarding pass kite warna pinkkkk...



 


Memang agak leceh sebenarnya nak buat DIY ni... 
banyak guna tenaga & masa, dah la persiapan kahwin aku dulu cuma ada masa selama 3 bulan... 
Minat DIY punya pasal, apa pun sanggup.. huhu

K la, thats all fo now,...
Jumpa lagi nanti yek..? 
Salam...!! 
Muah...!!!!!




11 comments:

  1. lawa..tapi boleh ke buat wedding kad macam ni?
    sbb ada nama kompeni?

    ReplyDelete
  2. Boleh je rasenye dear... sebab banyak lagi design lain yg orang guna nama macam-macam company... yg ni pun i ikut design dalam magazine..

    ReplyDelete
  3. salam print pakai kertas apa ya ? sangggaaatt cantik hokehhhh

    ReplyDelete
  4. alamak..lupe..!! tapi sy beli kat mydin je.. sama tebal dgn kertas sijil tu... samtek ke..? hehehe macehh

    ReplyDelete
  5. kreatif..cantik

    jom DIY lagi..

    lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik pengantin/pelamin/tempat mkn/ltk dlm pasu etc

    layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. tq dear..!

    yesss..!! sy mmg da lame nk diy barang2 mcm tu... thankss

    ReplyDelete
  7. woo..kreatif nyer..terbaik..i like..

    ReplyDelete
  8. salam sis ,mcm mne nk wt kad mcm ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, hye dear.. sy buat sendiri. edit pakai photoshop.

      or awak maybe bole request dengan kedai kad kahwin, tunjuk contoh je. hehe

      Delete
  9. salam sis, nak mintak tolong boley?

    tolong fowardlkan template kad kawen mis ni.... sangat cantik... mula2 saya ingat nak fototstat je kad kawen saya, sebb xde bajet...tp lepas tgk miss wat ni, saya berkenan pulak...dala rege pn x mhl...harap dapat membantu miss....moga miss sentiasa di berkati

    ReplyDelete
  10. Hai. Awak pakai apps apa ya utk buat kad ni? Photoshop atau edit photoshop?

    ReplyDelete

ZAWARA.

...