Tuesday, December 17, 2013

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) & Wedding Doorgift (Paper Bag) - Acap & Nas

Salam..


Memandangkan kita dah dipertengahan bulan terakhir untuk tahun 2013, (jap tengah jap Akhir.. Peningg aarrrr... ), Aku nak share tentang projek merojek yang aku buat.  Sepanjang 2013 ni aku terima tempahan bunga telur & goodist dari kawan-kawan aku.  Dengar macam best & masyuk, kau tak tau jahhhh dengan bantuan en.Emsem & my sis in law, berkerak lipatan leher nak siapkan semua tempahan tu..! Nasib baik ai jugekk, kawan my sis in law pun datang tolong disaat-saat akhir.. tengkiuss lebiuusss...

 Lepas siap 1st projek katanya nak bersara, tak sanggup dah nak buat sebab my sis in law bukannya duduk ngan aku pun masa tu, so dia xdapat nak tolong lagi. And kesian en.emcem tak pepasal kena paksa ngan aku lipat2 kertas.. Hahahaha

Dari tadi sebut projek & tempahan. Apakah bendanya...? Meh aku tunjuk ye.

Tempahan pertama aku dari Acap, my en.emcem officemate. Bekas teman sekoir dulu-dulu. Lakinya si Nas Muncung tu haaaa.. hehehe... Dia tempah 1000 bags goodist with a 100 pcs bunga pahar. Memula dengar en.emcem sebut 1000, bijik mate aku terkeluar..!  toinkk.. toinkk.. Mintak nyawaaaa....

Biar betul, boleh ke buat semua  ni..? Yakin gila en.emcem kata aku boleh buat. Then dengan pantas aku tukarkan ayat “aku boleh buat” dengan “KITA boleh buat”.. Hamekkk..



 Ini design paper bag yang Acap nak untuk goodist dia. Tapi aku tak lah mampu nak buat sebijik sejibons.




 Paper bag aku beli kat Senawang. en.emcem yang tolong carikan. Doily Paper pulak aku beli kat kedai kek area Sungai Buloh, kebetulan masa tu kami ke rumah sepupu en.emcem.


Air mineral pun aku beli dekat Sungai Buloh, mendap kereta en.emcem. Hahahahaha kesian. Dah la nak kena bawak balik Seremban..!



30 kotak kami angkat berdua. Hooiiiihhh, mau kena buasir laki binikkk

 
Siap buat kerja dalam train, dari KL Sentral ke Seremban. Kau ada..?? Hahahahah

Untuk percepatkan kerja, efisyen kan aku..??




Hahahahha, masa ni, tak cukup dengan seluar aku tampal double tape, aku cari mangsa lain. Botol kacang, buku nota tabung haji & penutup kotak kertas A4 menjadi calon yang terbaik.. Kah kah kah..


 Doily paper yang telah dicopkan nama Acap & Nas



 


 Makanan ringan yang aku isikan dalam paper bag. Apollo tu aku beli kat kedai makanan ringan area Seremban je.



 Pam pam pammm..!! Dah siap.. Aku lupa nak snap pic kotak-kotak yang aku isikan semua semua goodist ni, kalau tak silap lebih dari10 kotak semuanya. Kena angkut dengan 2 buah kereta, & 2 trip. Kesian Acap.. Alahaiiii

 Tak sangka dalam proses menyiapkan semua goodist tu, aku terpaksa jadi ibu yang berpantang tanpa anak, salah diri sendiri, siapa suruh tak beringat..! Sobs Sobs.. Comelnye jari kaki makkk

Ok, sambung pulak dengan penyediaan bunga pahar. Mula-mula memang rasa teruja gila uolz..! Lama-lama, aku jadi lemau. Ahahahahah.



Ada 2 warna, 1 pahar untuk warna biru, 1 pahar lagi warna pink.





curik gamba kt blog diaaaaaa.. hehehe
Lepas siap semua tempahan Acap ni, rasa legaaaa sangat. Walaupun rasa sangat penat, tapi sebenarnya aku rasa seronok bila tengok hasil tangan sendiri di atas pelamin. Awwwwwwhhh.. 

Sorry to Acap & Nas kalau banyak sangat kekurangan. And thank you sooo soo much coz percaya kat kebolehan aku yang tak berapa nak boleh ni.. Boleh ka tidekkkk..??

 Ok lah, nanti kita bebel lagi kat entry project yang lain ye..? longgar pulak rasa skru tulang jari ni..

Thanks yangggg

Ailebiuuuu

5 comments:

  1. Replies
    1. AMBOI2 SGT PON XCUKOP.. LEPAS NI KO KENA TOLONG SKALI.... SILA BERSEDIA..! HAHAH

      Delete
  2. awak.. melihat deretan dan ketimbunan (DBP jgn marah saya), terharu i ols T_T.. banyak tu. sob2... Ksian awak.. tp mmg kitaorg puas hati lah shayang... goodies tomel2 mcm tukang buat, bunga pahar kertas tu kita suke!.. Yg bestyer, sebenarnya tu tema asal acap. Tapi telah diambil utk tema belah pompuan. Tau2 acap dah bgtau rura psl kaler ni kan. kih2 lawok2... tapi bila tgk dlm gambar rura kt ats, very nice kan! tade cacat cela pun. hehehehehe...
    rasa nk main kawen2 lagi lak ngan en abam! hahaha tq syg!

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum...
    nak tanya, air mineral botol kecik tu beli di mana yea??skrg dok survey tp yg dekat utk beli..sy area damansara damai..
    harap bole membantu...
    thanks in advance.
    nurulasma

    ReplyDelete
  4. Wslm asma... sy beli kat sungai buloh, kedai cikedis, lupe la nama dia, yg saya tau dekat ngn pertronas, btw kat NSK rawang pun ade... hehehe tp tak pe, awak boleh call num ni utk tau kat mana kedai yg terdekat awak bole cari air tu.. cer call +603-9076 8826..

    ReplyDelete

ZAWARA.

...