Friday, January 03, 2014

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Ina

Salam..!


Project seterusnya selepas tempahan dari Fath is staff SSM jugak, Ina. Dia tempah 100 batang, tema Blue & Purple. Majlis diadakan di Melaka, bila tarikh tu aku tak ingat pulak. Hehe. Disember 2013 ke January 2014 eh Ina..?? Aiyak... Tengok la gambar dulu




korang nampak biru + purple keeeeee.... biru + biru pekat..? ke mate aku yang tak betul..?


kertas warna dark purple & biru terkois.. yes, iolz memang tak reti eja.. hehh.. batang bunga, aku pilih dua warna tu jugak, ada yang purple & biru.


Belum ada gambar bunga pahar ni kat atas pelamin, sebab majlis puuuunn tak jalan lagi kan. Sorry la ina uiii, kalau2 tak memuaskan.. hukhuk... btw, thank you so much yah.. Kem salam adik hang.

Memang aku tak ambil banyak tempahan, sebab iolz kan kerja sepenuh masa. Lepas dinner & time weekend je la masa yang aku ada untuk siapkan semua tempahan tu. Huuuu~~ Nangis dalam bilik air sebab tak percaya aku boleh buat semua ni.

Still ada yang Tanya,
“Rura ambil lagi tak tempahan goodist..? Bunga pahar..?”

Aku just tersenyum je. Sebab aku kena fikir panjaaanggggggggg berbatubatubatu. Untuk seorang bini yang berkerja fulltime, aku kena bahagikan masa. Nasib baik la my en.emcem yang rajin basuh kain, jemur kain, lipat kain, lipat kertas & ikat reben untuk buat bunga. Hahahahaha Lebiu bebeh..!! Jangan tak percaya laki ai pandai ikat reben kembang-kembangggg...

Sebenarnya next project dah ada, Cuma tak siap2 je lagi, bukan tempahan dari cosmuter costumer, tapi untukkkkkk.... Adalah..!! Hehe, dah siap baru iolz cerita yah..

Thanks for reading..! Ailebiu so strongggg..

5 comments:

  1. Salam babe,

    Aku ade tag ko join giveaway..

    http://memorintorinaellisa.blogspot.com/2014/01/birthday-giveaway-by-cik-ayue_5248.html

    Free2, join lah tau.. :)

    ReplyDelete
  2. wowwwwww sooo kreatif...

    btw terima kasih sudi join sesi promote di blog mak dara.. Mak dah buat senarai jom terjahhhhh http://www.bicaramakdara.com/2014/04/promot-blog-kaw-kaw.html

    ReplyDelete
  3. Salam dari blog http://www.bicaramakdara.com/2014/04/promot.blog-kaw-kaw.html. sangat cantik dan kretif.

    ReplyDelete
  4. rajinye.
    terjah cni dari segmen Mak Dara

    ReplyDelete
  5. Nice entry!=) from segmen mak dara. nak bisnes tapi taktahu nak bisnes apa? jom ke http://www.aimisyahirah.com/2014/04/jom-buka-franchise-sendiri-dengan-cbp.html

    ReplyDelete

ZAWARA.

...