Wednesday, December 18, 2013

2013 DIY Project : Bunga Satin - Yus

Salam..!

Sambungan untuk entry yang lepas, my 1st project. Kali ni aku nak cerita tentang project ke dua, tak adalah kedua sangat kan, sebab sambil-sambil buat 1st project tu aku siapkan juga project yang ini. My BFF tempah kat aku bunga satin untuk hiasan hantaran dia. Yus ni jugak lah dulu tukang jahit manik baju nikah iolz, cantik gila okays..!!

Kain satin dibeli sendiri oleh Yus, warna yang Yus pilih adalah hijau hulk (ade ea..?) & soft pink. Bila tengok design yang Yus nak, aku senyum je, serius nak, mak tak pernah buat bunga satin sebenarnya. Hahahaha. Sanggup belajar dari Lebai Google & Abg You Tube. Lets see the satin flowers bebeh...!

Penyediaan untuk bunga hijau.




Proses pembakaran bunga. Bakar..!! Bakar..!! Baaaaakkiiaaaqqqq....!!

 Bunga saiz besar



 Bunga saiz kecil

 Yang ni pula bunga ros satin, puuuuunnn baru belajar buat jugak.



Hasilnya.. Pam Pam Paaaaaaamm...



*****************************************************

Dan ini adalah tulang sum sum aku, my sweet & sour, my lebiu lebiu.. Bodek lebih sikit, lepas ni boleh la dia tolong lagi... ngeehh ngeehh ngeehhh


Kan aku da cakap, laki ai tereellll..

To my lovely Yus, maapkan mak ye sebab bunga tu tak seindah yang di request, & a thousand of tengkiu sebab cayo kek den.. Lebiu..!

Thanks for reading guys.. Jumpa di entry project yang seterusnya..! Formal gila vavun.

MUaaahh... XOXOXO

Salam..

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) & Wedding Doorgift (Paper Bag) - Acap & Nas

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Fath

2013 DIY Project : Bunga Pahar (Creepe Paper) - Ina

 

7 comments:

  1. Hol! terbaik lah.. kreatif ohkey!! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. macehhh.. macehhh... babe, knape aku xdapat tgk blog ko...T_T... ko privatekan ke..? nangis nii

      Delete
    2. hehe.. aah.. meh cini email.. aku invite baca.. ko ingat & kenal aku lagi tak? :)

      Delete
    3. kenal la lisa nok oii.. hahahah nah, holwatun_masrura27@yahoo.com.. lepas ni xbole bace jugak, fine, ai nangis didalam hujan.. haha

      Delete
    4. oh kenal eh.. ingat kan tak kenal dah.. hihihihi.. :p

      Hol, aku dah invite tau.. Nanti approve keh..

      Delete
  2. wow..not bad! cantikla..bleh upah buat hantaran kiter nnti.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bole je.. bole je..... btw.. tengkiu bebeh

      Delete

ZAWARA.

...