Friday, August 12, 2011

PaNdAi BeRniAgA kE TiDaK...?

Salam....!


Sehat ke tidaaaakkkk...? ehehh..

Entry kali ni aku nk citer sal pengalaman aku yg deal ngn peniage or promoter yg amat sangat terlalu gile2 pye HAMPEHSS.... nmpk..? nmpk...?

Kisah 1 : Cari kain..

Kejadian ni jadik lam bulan Julai, tapi aku lupe la pulok tarik dye an.. xpe, xpenting.. on dat day, aku kne g tlg mak aku g cari 1 kain ni... harus same corak..! sebabnye, mak xsengaje terrrrkoyakkn kain customer dye.. so, sebagai ganti, mak mintak tlg aku pegi cari kain yg same... baiklah mak ku..!

corak akin lebeh kurg cam ni.. tp xde la same sgt... name pon LEBIH KURANG..

dengan penuh kesabaran n tawaduq.. (wahh..! ayat...) aku dengan ditemankn my BFF, Sheryn a.k.a Ceyin g la menuju ke KAMDAR JALAN TAR... dgn harapan, dpt la cr sb kainkan melambak kat situ...

aku try tye sorg adik ni

"dik, akak nak tye.. agak2 kat sini ade tak kain yg corak dye same mcm ni..?"

adik tu jwp,

"hurm sy xsure la kak, jap ea sy pggl senior sy"

ok, dye pon pggl la pkerje senior dye... aku bg soalan yg same kt dye.. dye garu2 kepale, da dpt agk da ni, msti xsure gak tu.. aku paham, berape punye byk la corak kain kat dlm KAMDAR tu.. if xdpt cari, cukop la juz ckp.. "sori la dik, akak ase susah nak cari ni, tapi kite try la"..

tetapi..!! korg nak tau x akk tu ckp hape..?

"ish..! dik...! byk corak kat sini ni...! akak paling BENCI la nk cari kain corak same2 ni... MENYUSAHKAN je... adik cari la kain lain, byk yg lawa2 ni..."

hek eh, org tua niiiiii.... aku ngn ceyin tergamam.. xpnah la seumur idop aku jumpe PROMOTER cam tu.. dgn dgn ati yg pnas, aku n ceyin pon tros blah, da mls da nk cari... sgt bengkek disitu..! huishh..!

Kisah 2 : Beli TV

10 Ogos 2011.. - Aku, mak n bapak pegi kedai tv.. ngn harapan nak repair tv yg tetibe off mase tgk cite KETIKA CINTA BERTASBIH.. huuu~ potong..!

alang2 da ade kat kedai tv, mak n bapak pon usha la SHARP LCD TV.... harge bole thn, bagi org yg xseberape mampu cam kami ni bole la nak beli tp kne dua kali byar la... so, mak pegi la tanye taukeh tv tu ; 

"bosh, kalau sy nak beli tv ni, bole x dua kali bayar..?"

taukeh pon balas ;

"u ade kredit kad x..? kalau xda, tatak bole...! visa bank card pon tatak bole..!"

amboi, kemain berlagak lagi kau ye.... statement cam hawau tu 1 hal, pastu bole pulak la dye nak menjeling kat mak aku... wah..! cucok mate ngn copstick ko br tau... aku xbole nk ckp pe la, juz bole balas jelingan manje dye je... geram2..!


P/S : xkesah la kite ni TAUKEH ke... PROMOTER ke.. bile berniage, kne la ade adab.. xbole la lyn customer cam HAMPEHH sgt.. bukan nak kate CUSTOMER ALWAYS RIGHT, tp MEMANG salunye cam tu la..! heeeee.....~~ xde kredit card xsemestinye xmampu... mintak tlg xsemestinye org tu menyusahkn...

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...