Thursday, January 22, 2015

UMI QUARANTINE ___ ADI CHECK UP STORY

Assalamualaikum!

Dengan sedu sedan umi menaip sambil air mata & hingus yang mengalir. Ditadah pula dengan pasu, kenapa pasu? sekarang kan semua tengah trending aiskrim pasu.. eh, memang xde motip..



Dek kerana aku demam & selsema meleleh, terpaksa menjauhkan diri dari Adi.. ohh, sedih. Kalau nak dekat pun terpaksa pakai mask. Memang menepati cita-cita iolz sangat, dulu kan nak jd dokto!

Dah tak boleh tidur dekat dengan Adi, kena tidur asing. Nak pegang kena cuci tangan dulu...Aduii, stressnye mak nak! Tapi nak buat macam mana kan, Adi senang berjangkit . Kena lah extra care , anak umi kan abang kawasan yang hensem. Biasa lah tu.



20-21 Januari 2015 weolz kena bawak adi check up dengan pakar Paediatrik, Endocrine & Jantung, 3 dokto yang berlainan. Layanan untuk abang kawasan yang hensem kena lah 1st klas! Walaupun aku dalam keadaan demam & selsema, terpaksa jugak dekatkan diri dengan Adi, nak bawa ke hulu kehilir kan. Tak kan la En.Hasben yang pegang adi & aku pulak yang bawak barang? pehhlisss.. En.Hensem ai sangat gagah ok, biar dia yang bawak barang... kihhkiihhkihh

Alhamdulillah, Adi anak yang kuat lagi sado. Makcik nurse cucuk tangan Adi yang halus tu untuk amek darah, dia tak nangis pun, cuma menjeling je kat makcik tu.. 3 tiub jugak nurse amek darah Adi. Tapiiii sampai time cucuk ubat yang xsampai 10 saat, tooodiaa.. menangis beria. suatu muzik yang indah bila dengar adi menangis, sebab Adi too special, dia sangat sangat sangat sangat jarang menangis. Umi plak rasa nak nangis, dari 8 pagi sampai 5.30 petang kat hospital tu..



Setel urusan ke hotel 17 star a.k.a hosepital , aku kembali di quarantine, dok bilik je xboleh dekat dengan Adi.. Orang lain tak suruh pun, tapi aku yang paksa diri buat macam tu. Nasib En.Hasben yang kacak itu pandai jaga Adi. Lagi susah kalau Adi berjangkit, tak pepasal kena tidur hotel 17 star lagi.. kau nak??? aku tak nak. 

Sebab tidur kat hospital 2 malam la aku demam & selsema.. Beku!! Sejuk nak mammm... 1 katil 1 kipas , plus aircond.. gila tak gigil... esok pagi bangun dah sroott sreett... Alamak.

Hurm, doakan umi cepat sembuh! tak larat nak tido asing dah, nak tido ngan Adi!!!


No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...