Thursday, January 29, 2015

TIPS KEKAL BERSERI KETIKA BERPANTANG

Asslamaulaikum!

Hari ni mood berseri-seri, sama serinya dengan tajuk entri iolz kali ni. Vaahh VVaaahh shabbaass..

Ibu ibu berpantang tahu macam mana lesunya diri ni selepas bersalin kan? Aku ni bersalin ikut tingkap (pembedahan) pun punya la lemau walauuuu tak sibuk sibuk nak push bagai. Inikan lagi yang bersalin normal.. fiiuuu..

Biasa lah kalau pucat lesi, pucat tawar, sebab kita banyak kehilangan darah. Bersalin secara pembedahan pun banyak kehilangan darah ye, aku dengar dokto tu sedut darah aku guna paip masa perut aku belum berjahit, & for sure perut aku still ternganga.. srrootttt ssrroooottt... yerrkkhh..

Sebab nak menjaga keserian muka lah orang dulu-dulu berpantang dengan penuh disiplin, giteewww. Salah satu kaedah orang dedulu nak jaga seri adalah dengan memakai bedak sejuk .. Tempekkkk lah muka tu dengan bedak sejuk sampai ke leher! JAngan xsangka, aku siap pakai bedak sejuk kat lengan sekali..! hahaha Tapi biasa lah, aku ni cepat rimas, bedak sejuk ni bila dah kering, debu dia terbang sana sini.. 

Jadi dengan Masker Organik Warisan yang jugak berfungsi sebagai sedak sejuk + scrub ni, aku hanya perlu pakai selama setengah jam saja. Itu pun dah cukup nok. 

Lagi pun elok lah guna produk 100% ORGANIK ni kan, sebab kulit kita masih sensitif selepas bersalin. Kalau pakai produk yang bahan kimianya tinggi, sedikit sebanyak akan effect pada kulit baby... Sebab apa bila berpantang orang tua tak bagi makan makanan berangin? Sebab nanti bila anak menyusu, perut anak akan kembung, masuk angin. Sama la jugak macam produk kecantikan, bila kimia meresap dalam kulit, ia akan bercampur dalam darah. Seeerrta merta akan bercampur dengan susu yang bakal kita bagi pada anak kita. Dalam jangka masa yang tertentu, anak kita puuuunnn akan terkesan akibat penggunaan bahan kimia iteewww..

Vaaahhh... Vaaahhh... Otak aku sedang berhubung! Hahahaha .. Apesal dulu tak masuk kelas potong katak (kelas sains) ? haihh

Berserikah muka ku ini ketika berpantang? Gila tak berseri??? 
Nak kena panahan halilintar? hahahah 
tengok & korang tentukan sendiri. 



Ok anak-anak jangan menjerit, lembaga kusam ini bukan mak lampir berkaca mata, tapi ni la muka aku selepas beberapa hari bersalin & sebelum ber "Masker Organik Warisan"
Tak mampu la aku nak make up cecantik cam Cik Ta, no time... ewah...


Dan yang bawah ni muka-muka yang masih dalam mode BERPANTANG, tegar menempek Masker Organik Warisan walaupun bukan setiap hari, tapi hasilnya memuaskan hati iolzzzzaah..
Still........... tak mampu make up secantik Cik Ta..  hahah





Alkisahnya gambar kat atas ni mak verangan nak jadi duta produk... macam sapa? macaaammm Cik Ta... tapi gagal kali yang ke 18ratus...  
Masih dalam mode berpantang, tapi muka dah xkusam dah..
Alhamdulillah..

 
Orait bebehh,.,, Ni je yang mampu mak nak share, iolz ngantuk! Anything nak tanya tentang Masker Organik Warisan idaman kolbu, sila lah WhatsApp ye..

+60109782387
Masker Organik Warisan 
RM29.90 ( tak termasuk postage )

HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG AKU

sekian... asssalamulaikum!!!

1 comment:

  1. sy pengedar mow kawasan beranang. blh wasap 0133008943 utk cod kawasan sekitar

    ReplyDelete

ZAWARA.

...