Wednesday, January 28, 2015

Adi 2nd warded at HKKB

assalamualaikum..

time aku menconteng dinding entry ni, aku tengah teman satu-satunya anak kesayangan aku kat Hospital Kuala Kubu Bharu... ye la.. baru sorang anak, kang dah jadi 16 orang, tukar plak segerombolan anak kesayangan... ehehe

1st time Adi warded kt HKKB sebab muntah darah @ coffee ground... ohhh ape itu??? sila google...

dalam pukul 12tgh hari mil aku call . bgtau Adi sawan.. terkujat mak! so.. memang xde tunggu apa... terus kemas barang n balik.. 2.30 pm baru sampai rumah.. aku tengok kali ni Adi mengamuk
lain pesen je... mate berkedip pandang atas berkedip-kedip, mulut tarik ke tepi, tangan tolak tarik xberenti.. Allah... meremang terus bulu roma... aku ajak pil pegi hospital.

after doc check, yup... Adi memang tengah kena sawan.. haihh... apa sebabnya, aku pun xtau.. macam2 teori orang sekeliling menyinggah ke telinga.. ada kata sebab cuaca panas, sebab penat, sebab itu ini... aku malas nak dengar.. aku iyakan je... yang aku fikir sekarang nak tengok Adi sihat n aktif macam biasa..



Adi warded... 1 malam dalam hospital, adi nyenyak tidur..  komfem penat, mengamuk berapa lamaaa...

pagi ni Adi dah buka mata, tp macam mamun2 lagi... then sambung marah2.. sebab susah nak bernafas... aku pun boleh dengar bunyi kahak, kroiihhh krooiihhh... alahai anak... umi pulak ysng rasa sesak dada.. kesian anak umi... 2 kali sedut kahak.. masuk tiub kat hidung n mulut... srooootttttt srroottttt mesin s
sedut... Adiiiii....! cepat sihat nak!


so now, Adi looks much relaxed.. aku tiarapkan dia... supaye air liur tu keluar sendiri n x berkampung kat tekak dia...

Alhamdulillah dah boleh discharge malam ni... even still ada batuk2... umi berharap esok pagi dah bole tengok Adi main ting ting or lompat pagar dengan sihatnya...

uolz, doakan kesihatan Adi Danial Syahril Lufti...

** Maaf, entri ni aku post lambaaaatttttt... huh.. so masa aku post ni, Adi dah ok, makin sihat walau suara x ada.. hahahahah Kesian, nangis xkeluar suara.. Cebik-cebik dia.. huwaaaa~~

okbhaii!

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...