Wednesday, January 08, 2014

Business Idea please..!

Salam..

Hey, sihat kah mengkeme..?

Aku sihat, Alhamdulillah. Cuma sedikit cepat lapar lately ni. Sangat cepat lapar ye..! Jangan jumpa aku kalau tak nak belanja aku makan.. Hahahaha Mak gurau je, meh la kita jumpa sayang-sayang.

Ditengah keboringan yang melanda, aku asyik bertanya pada diri sendiri. (Nangisss, ayat i power gila) Selama ni ada la jugak business yang aku try buat. Im happy with what im doing. But still akan ada rasa, "why im doing this" bila aku rasa penat. Kalau la aku betul-betul minat buat semua tu, i shouldnt thinking like that. Ini seriusssss... 

Masih blurr blurr biawak di sini, apa lah agaknya business yang tak akan buat aku mengeluh bila penat, & yang akan buat aku sengih sepanjang masa bila buat kerja. Siot la..


Hobby can make a big money sebenarnya. Ok, kalau nak buat business pasal hobby, guest what..? Apa hobi aku..? Hobi saya adalah menyanyi, hari-hari saya suka nyanyi walaupun suara saya sikit pun tak sedap. Then, rijek hobi tu. I cant do any business dengan hobi itu ye kengkawangg.. Huk aloh, guane ni boh

DIY things, memang aku suka, tapi, aku kerja full time, plus, im a wife.. And in shaa Allah someday will be a hot mama. So, dengan status kerja sepenuh masa itu, adakah tinggi kemungkinan untuk hidup aku huru hara kalau still nak buat DIY business..? Sebab, nak bikin DIY ni , kena tumpu pada menda tu saja. Duduk la kau kat situ sampai benda tu siap, selagi ada masa yang anda free..

Nak buat apa ni...?? Kena buat business..! Barang makin mahal, gaji menten "cute" je. 

Any suggestion..? any one..? Ada apa-apa business aku boleh buat..?

Help...

Thanks coz reading..! Salam..

XOXO

9 comments:

  1. terjah dr segmen MD..follow here...
    *kna cr side income juga kan..sbb gaji dok meintain mcm sy..

    ReplyDelete
  2. alahhaiii,..comel nya picture bby tuu ! =D Zara dtg dr segmen MD tuuu =D

    ReplyDelete
  3. ramai yang bisnes online sekarang ni.. macam2 boleh jual..

    pssttt datang dari segmen mak dara... dan follow sini

    ReplyDelete
  4. macam2 orang berjual ye dalam bisnes on9 nih..
    terjah sini dari segmen mak dara

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Rura..

    salam perkenalan... terjah dari segmen mak dara

    ReplyDelete
  6. Hai Rura!

    I tagged u with Liebster Award!
    Kalau sudi, silalah jawab 11 soalan sy..hee

    The link is here: http://cikerza.blogspot.com/2014/05/liebster-award-i-got-it-omggg.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lupa nak komen..cuba try buat bisnes jual apa yg awk suka pakai or makan, amacam?
      cth: pretzel cookies or brooch comel2??hee

      Good luck anyway dear~

      Delete
    2. TQ for tagging me..! good idea dear... hehehe

      Delete

ZAWARA.

...