Tuesday, August 06, 2013

mana "SESUATU" itu

Salam...

Semua orang sebuk dengan raya.. yela, tinggal 2 hari je nak abis puasa.. Yang aku pulak, xhabis-habis melayan hati yang nipis... Tisu jamban pon x nipis macam ni,... Haishh...

Senang sangat 'tisu' ni koyak rabak hancusss... Sejak bile tu aku xtau la.. tapi baru2 ni jugak... Orang tinggi suara sikit nak nangis... Orang tak layan aku borak, aku da sentap gilo, nangis lagi.. Tak kira pulak kalau tengok drama samarinda...? Terkemut-kemut tahan air mata.. Sobs sobs sobs...

Mengada..!!

Hurmm... Tak tau la nok.. Menyampah kat diri sendiri bila macam ni.. Kesian laki aku dapat binik drama queen.. Ahaaii...


Gambar x bermotif,, POYOOO..!!

Jujur, ke'excited'an nak beraya pun macam kurang dari tahun-tahun lepas.. Even sebenarnya memang setiap tahun tu rasa nak raya makin kurang... But why...? Something wrong inside me... Gitewww skiping lagi..

I should excited..!

Pernah sekali aku rasa blank, dalam kepala aku kosong.. Tak ada apa.. Rasa nak luahkan sesuatu, tapi im not sure.. Apa benda yang stuck terok dalam kepala hotak iolz ni..

Aku ambil kertas kosong. Tangan bersedia pegang pen... aku tenung kertas tu dalam-dalam, kertas tu pun tenung aku jugak... Satu huruf yang tercalit atas kertas, diteruskan dengan ayat panjang berjela 180kilometer... vvvrrooommmmm..!! Laju meninggalkan micheal sumakerr... (Memang aku tak reti eja nama dia, so, diam..!) Dan 4 helai kertas aku dah bazirkan dengan ayat entah hape2... Air mata pun dah aku renjiskan sebanyak 1 botol spritzer saiz tong drum.. Air mata..? Tak bernilai 1sen pun pada orang lain, tapi bukan bagi aku,,

Baru lah aku puas... Walaupun masih ada sisa bakteria kesedihan lagi dalam hati, tapi rasa lega semua tu dah aku conteng atas kertas... Yeahh, maybe aku sorang je yang baca apa yang aku tulis tu.. Tak kisah... 

Rupa-rupanya aku rindukan sesuatu... Sesuatu yang membuatkan aku tenang bila aku serabut... Sesuatu yang mampu buat aku lupa masalah aku... Aku cuba nak dapatkan semula "sesuatu" tu.. Tapi, macam susah sikit kali ni... Mungkin kerana kesalahan & kejahilan aku sendiri... I always wanna do my best.. But there's something, yang tetap akan buatkan aku failed.. Bak kate orang tu, "Aura yang bocor".. Kerlass...

Masa tengah menggila type entry ni, aku pun menggila sebak sebab asik terfikirkan "sesuatu" yang aku rindukan. Setiap apa yang terjadi bersebab. Aku tau tu.. Tapi aku still fikir macam mana aku nak tebus kesilapan aku untuk dapatkan semula 'sesuatu' itu... Aku takut, perkara yang sama berulang... berulang & berulang.

Aku sayang suami aku.. Aku sayang family aku.. 

Sedih tu tak best.. Serious tak best..


No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...