Monday, August 05, 2013

JUMPA DI SYURGA

Salam...

Hurmm.. Mood raya dah berkilo-kilo oiiii, opis pon dah start nak kosong, lagi-lagi area aku. Kentut sopan pun boleh bergema, memang tak boleh cover punya ni.. Nak buat macam mana, cuti den cukop..!!! Menci.. Dah, back tu topic. 

Memandangkan puasa, takde la diri ni gatal keluar menggemukkan diri yang slim gila ni. Apa nak dibuat..? Blog walking je la, nak online pon bosan. Semua tengah sebok cari baju raya last minit, mana dan nak online.. Iye dok..?

Tengah seronok bersiar-siar di blog-blog sambil cungkil gigi.. Eh..! X boleh, nanti batal puasa.. Sambil apa ek..? Haaa.. Sambil pintal tudung sampai renyuk.. Aku terbaca 1 ayat ni..

“Wanita itu untuk suaminya yang terakhir.”

Bermakna, kalaaaauuu la.. Si suami meninggal dulu, & then semasa hidup, isterinya kahwin lain. So, Isteri itu just akan jumpa suami yang terakhir di syurga... Tapi kalau la seorang lelaki tu kahwin 4 sekali pun, selagi si isteri-isteri tak kahwin lain, si suami tetap akan berjumpa dengan ke empat2 isterinya itu tadi di syurga... Sama lah kalau si isteri meninggal, suami kahwin lagi... Suami tetap akan jumpa isteri pertama tu di syurga nanti.
 Bukan jumpa dengan isteri muda je.. Semua.

Oooo.. Baru mak tau, selama ni jahilnya aku..!!

Dan tetiba aku sentap.. Aku nak jumpa suami aku kat syurga nanti... In shaa Allah

Ya Allah, perkenankan lah doa hamba Mu ini, kekalkan lah perkahwinan kami dunia akhirat. Panjang kan la umur kami. Kurniakanlah kami zuriat sebagai peneman hidup kami.
Berkatilah & lindungilah kami.

Amin..


Ter rindu budak ini.. Layan je perangai binik dia tu
 
Tak mampu den nak berkata apa-apa lagi...
 Terus teringat Incek hasben yang tengah busy kat opis nuuunn..

Huuuwaaaaa ~ ~ ~

Nak balik sekarang..!!!

4 comments:

  1. Replies
    1. oh nas dah kawin eh?*gurau* kih2... thanks syg!Jmput dtg tau :)

      Delete
    2. NGAAAHAHAHAHA... in shaa Allah bebeh.... mesti dtg..! waa~~ rase nak wat majlis kawen jugaakk...

      Delete

ZAWARA.

...