Friday, January 04, 2013

Kughang Hajaqnye lahaii

Salam.. 



Zazzz..!! Zazzz..!! Zazzz..!!

Panas hati kita dihari Jumaat yang barokah ni... Tuhan je yang tahu macam mana geramnye diri ini, diketika ini, pada saat yang gundah gulane ini...

Macam ni cerita dia, aku & one of my Bestie , Yus, pergi la beli lunch macam hari-hari biasa. Cuma hari Jumaat ni biasanya makan nak yang sedap-sedap je. So, dengan gagah pergi la Swiss Oven, KL Sentral. 

Yus teringin nak take away Shrimp Pasta Olio, (betul ke aku eja ni), lepas 15 minit order still lagi xdapat. Okey la, kami faham yang dorang tu sangat busy. Tggu lagi, tetiba nampak apa yang Yus order tu, dorang bagi kat pelanggan lain. Fineeee.. masih memahami lagi.. Dorang kan tengah kelam kabut (lah sangat kan..??)

Yus : "Dik, i punye order tadi lambat lagi tak..?"

Adik cashier : "HA..? Jap..." (sopannye)

Tunggu lagi, berdiri tahuu...  Sambil-sambil tunggu tu, mata aku melilau la tengok budak-budak kitchen wat kerja.. tetiba terdengar "tak reti sabar ke..?" kata si gadis gebu.. "hak ah, sabar lahh.." balas si jejaka tembun.



Oooiii... panasnye hati..!! Dari penuh orang kat cashier, sampai la tinggal kami je yang menunggu.. Orang yang order lambat dari kami semua da blah..Aku pandang je budak-budak tu, bijak pulak dorang nak jeling-jeling aku balik. Siap bisik antara si gebu & si tembun, & gelak-gelak lagi... Kenapa lah aku sorang je yang perasan semua tu, tapi Yus tak nampak pape..?? Apa salah aku pada mereka iteewww.. Sakit hati kita..

Yus mula hilang sabar bila kena tunggu lagi : 
"Saya rasa order saya tadi dah bagi kat orang lain, so, lambat lagi ke saya punya tu..?"

Tak lama lepas tu, si gadis gebu tu cakap kuat-kuat

"Olio take away..! Siapa punya..?? Weyh panjang..! (cashier yang blurr tu) Siapa punya Olio ni, nah siap dah..!"



Kughang Hajaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq.. 

Nasib la just aku & Yus yang kena macam tu, insan yang masih cuba untuk bersabar bila budak2 hingusan tu layan kami macam la kami xbayar..! Kalau si Ceyin ade, aku rasa dah gaduh da kat situ jugak kot..

Hurmm... menyesal pulak tak panggil manager dia... migraine.. Tunggang langgang hormon saya...

Okey, tu je nak cerita.. Maaf, panjang sangat membebel.. Hehehe..

Lepas ni tak nak dah beli lunch kat tempat tu... Boikot..!!!!!!! Menyirap bila teringat si gebu & si tembun tu... Seliki jugak kang...

K la uolz, nak stabilkan hormon jap...

Thanks coz reading.. 

xoxo Luv yah..!






2 comments:

  1. Amboihh... Sampai migrain yer.. parok ngat tu

    ReplyDelete
  2. hahah... xbole blah namenye.. ^_^

    ReplyDelete

ZAWARA.

...