Wednesday, January 02, 2013

Helloww 2013..!!

Salam..!

Happy new year everybadehhh...

Sekejapnya dah tahun baru, rasa macam baru semalam je umur ni mencecah 19 tahun... hikhik cliche sgt..!

Soooo, dari mana kita nak start ceghite ni.. 

Ok, here we go..

Sepanjang tahun 2012, banyak perkara yang tak pernah aku fikir sebelum ni terjadi (banyak sangat..!!)

Alhamdulillah, semuanya yang positif belaka. Tak berapa nak positif pun, kira positif jugak la.. sebab kalau yang negatif kita fikir negatif nanti hidup bertambah negatif.. Adalah lebih baik kite positifkan yang negatif supaya hidup tidak dilanda kenegetifan sedangkan kita harus hidup dalam suasana positif. Jadi perlu ke fikir negatif padahal boleh fikir positif..? ape merepek ni.?? ok, done..!!

First, 13 January 2012, De Miea Tailor ditubuhkan. Which is one of my mom dreams, to have her own boutique..!! Syukur, tercapai jugak... ^_^ Walaupun terlalu banyak dugaan yang menimpa diawal pembukaan De Miea Tailor, tapi mak tetap tabah. (mood : Bersamamu) 



Sebenarnya mak dah lama menjahit, tapi kat rumah je. Now dah ada kedai sendiri. Jahit sorang2 kat rumah, dengan jahit kat kedai + workers, sangat lain uolz. Lagi pening kepala dengan karenah workers yang pelik2. Penyebab jugak kerja mak aku banyak tergendala. Akhir cerita , makkk jugak yang kena menjawab. Xpe la mak, kita ambil sebagai pengajaran k..



Second, sekian lama beta mensolokan diri ini. (lama sangat ke? check diary sikit.. haha) 
Akhirnya pada tahun 2012, aku bergelar girlfriend orang (xtau bile declare), tunang orang (31082012) & now BINI ORANG (02112012)..!! oooiiiiiii drastiknya hidup aku..!! haha 
Alhamdulillah, dengan orang yang sama. 
#Ailebiu hasben... balik ni belanja kita KFC k.. hikhik **kedip mata laju-laju.#

Macam banyak sangat nak cerita kan..? Tu je la, mana ada lagi yang menarik sangat. hehe

Azam tahun lepas sebenarnya tak banyak pun, apa yang aku aimed just to make my mom dream come true (De Miea Tailor) & to have my driving licence .. hehe Oleh kerana aku gatal menyebukkan diri dengan wedding preparations, so, driving class aku xsudah2 sampai sekarang. Nak dekat setahun dah  dik non.. Gagah sangat nak tunda-tunda ni. Kawan aku dah bawak kereta 1 Malaya, aku..? Bawak kereta mainan anak buah keliling ruang tamu.. vrroommm..!! vroomm..!! i'm the coolest girl in the world..!!!



Secara tak langsung, azam tahun baru 2013 is to graduate my driving licence.. Graduate kate ko..! haha 

Hopelly De Miea Tailor dijauhkan dari sebarang masalah & semuanya berjalan dengan lancar. Baju2 yang tergendala dapat disiapkan dengan cepat, masa akan datang semua tempahan siap ikut time, paling penting dapat pekerja-pekerja yang rajin & tak akan lari lagi..!!!!

Selain tu, In Sya Allah, aku akan cuba untuk bawa parents aku pindah ke sebuah rumah yang lebih baik.. Dari flat, maybe to teres ke.. Banglo..? hurmm.. saya x sekaya awak lagi.. slow2 okeh.. (sedih)

Further more, macam orang lain jugak, aku berazam untuk menjadi seorang kakak, anak & isteri yang lebih baik dari tahun sudah. Seorang pekerja yang berdedikasi tinggi..!! wahh giteww.. harap bonus 18bulan..

And... urrmm.. malu pule kite... urm, hopely tahun ni jadi seorang "umi" kepada seorang @ dua tiga orang (kalau kembor) anak. Berangan ala-ala "izzah ombak rindu".. apakah motif..? Kawan-kawan doa-doakan la ye, moga kami ada rezeki. Amiiinnnn

So.. Hopely semua readers ( feeling2 macam ramai yg bace.. ), azam yang lepas dapat dicapai. Azam yang baru mula dikejar.. Ewah..! Aku patot jadi cikgu..!!!! Azam baru lagi tuu.. haaa

In Sya Allah, banyakkan berdoa. Azam & niat yang baik pasti akan mendapat pertolongan dari Allah s.w.t.. ^_^

Ok sayangs, dats it for now..
Gotta go yah..!!

xoxoxo




No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...