Thursday, October 27, 2011

Dear, Hunny..T_T

Salam..

Entri kali ni aku tulis khas ntok Hunny.. yang sempat aku jage untuk beberape minggu.. Kadang2 weekend je.. Kadang2 weekdays, but prasaan sayang tu da ade.. T_T ... 



Sebenarnya Hunny adalah seekor sugar glider.. Adik beradik tupai la kot.. Hunny secare rasminya bukanlah pet aku, Hunny kepunyaan kawan kepada adik aku. Tapi tiap hujung minggu aku akan tolong jage sebab kawan adik aku xboleh nak jage time tu... ade la halnyee... Nak dijadikan cerita, aku wat la si Hunny ni maaaacam pet aku sendiri.. Nama yang kawan adik aku bagi Chiko, tapi aku yg ngade2 pggl dgn nama HUNNY..

Mula-mula mak xsuka jugak, but after juz a few hours, aku tengok mak pulak yang beria-ia jage Hunny.. Mandikan Hunny, bagi Hunny makan, biarkan Hunny merayap kat atas kepala.. hahaha Siyes, Hunny memang manje sgt..! Jangan xpercaye, bile time nak tido, aku akan keluarkan Hunny dari beg & let her sleep wif me... T_T rindu...

Hunny wif me mase Hari Raya Aidilfitri ke berape tahh..


Aku xbagi Hunny makan makanan yang salu orang beli kat kedai haiwan tu, aku juz bagi Hunny makan Honey Apple & minum Honey (madu). Sebab tu la aku pggl ia Hunny, ape yang Hunny makan & minum semua ada perkataan Honey. Bulu Hunny gebu..! Sihat jee~ suke sangat tengok... 

Sampai la 1 hari, kawan adik aku nak jage balik Hunny.. Wat to do, she's not mine.. Bagi je la.. Bile hunny xde, ase cam boring pulak.. Mak pon ade cakap, dah xde "kawan" bila mak tinggal sorang2 kat rumah.. adik stay hostel.. aku & bapak plak kije.. huuu~~



Baru-baru ni adik bagitau 1 berita yang wat aku sedih.. Hunny dah MATI..! Sedih gile oooiii...!! Ngade2 kan aku ni..? Haaiisshhh... Adik cakap Hunny mati sebab demam.. Doktor tolong jage, tapi mati pulak... T_T... trase nak guling2 kat parking kereta...! Camne nak teruskan kehidupan... Wah..! drama sgt..

Niat ati nak beli sugar glider as pengganti Hunny, tapi budget lari la pulok... Ouuuhhhh... Sadis... But tengs 2 Nash sebab bagi aku dua ekor hamster.. chomel..!! Chucky & Chubby.. Even hamster x seactive & semanje sugar glider... Kadang-kadang aku rase hamster ni cam xde perasaan.. hahah Tapi bole laa... ^_^

Pape pon... Aku rindu Hunny...

p/s : next entry aku akan masukkan cara yang betul nak jaga sugar glider k..! ^_^


3 comments:

  1. ee comel la die..

    http://sherynshazwanny.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. YE LA YUNK... MMG COMEI HUNNY TU... TP DA ARWAHH... HUWAAAHHHH

    ReplyDelete
  3. nanti kite pi beli suger gelider yg baru ye.. hehe..

    ReplyDelete

ZAWARA.

...