Friday, October 21, 2011

Aku Tunangan Orang..? Wah..!!

Salam...

Memang seronok bile dah digelar tunangan untuk seseorang yang kite sayang. Perjalanan ke gerbang perkahwinan pon makin singkat, makes life more xcited kan..??! eheheheh

Seperti mana-mana perhubungan sesama manusia, tiada bezanya alam pertunangan dengan persahabatan atau sesama suami isteri, sentiasa penuh dengan ujian dan perasaan. Bezanya sepasang yang bertunang dengan sepasang suami isteri ialah mereka terbatas sebagai pasangan yang bukan muhrim.
Perasaan sayang yang terbina dan terkumpul selepas ikatan janji dimeterai adalah lumrah alam ataupun sunnatullah. Amat mustahil sedikit perasaan pun tidak ada di dalam hati. Ia hanya dapat disyariatkan dengan akad nikah.

Di sinilah Islam menggalakkan agar dipercepatkan alam pertunangan itu.
Apa yang boleh dilaksanakan semasa di alam pertunangan ini ialah kedua-duanya harus sentiasa berbaik sangka. Dibuangkan segala prasangka yang buruk yang merugi lagi melalaikan.

Dapat tak bayangkan indahnya bila kite dah ada seseorang yang menerima kita seadanya & ingin sehidup semati dengan kita.. Susah senang kita bersama.. waaawwww... ^_^

Tapi apekan daye... aku masih belum bertunang..! berangan je lahh tooqq.. hehehe n gambar di atas hanye la lakonan semata2.. kikikiki prektis..!! prektisss..!!

mak mentua garang > my BFF si Ceyin.. hahah

Pape pon, thanks untuk semua yang mendoakan kebahagiaan aku when pic ni aku wat as profile pic kat FB... harap2 dengan doa korang tu aku cepat2 jumpe jodoh..!! HAHAHAHAH gatainyee..





Gambar tu kami snap masa hari Perasmian Sukan KPDNKK, masa tu kami dalam hotel, kebetulan kami jadi Gadis Pemegang Sepanduk. So, bukan selalu pakai baju shantek2 kan.. hahah

Maafkan aku if ade yang terpedaya..! kikikikiki

Jangan risau, kalau betul aku nak bertunang, aku akan inform semuaaa kawan-kawan aku.. tak kan la aku nak ketepikan korang.. xmau.. xmau.. xmau.. ^_^

lagi skali.. thanks a lot kawan2 ku sayang..!! hehehe

tu diaaa.. masing2 cam nak cari gadoh woo

feeling2 hot konon.. hahah

amek ni opera..

kotinjen kpdnkk




lina n mei mei

me n fath

mak enon.. ceyin













13 comments:

  1. heheh ko ni bikin gempak jer la hol
    aku ingt dah tunang hahaha

    ReplyDelete
  2. sy tungguuuuu awak lahh..!! ^_^

    ReplyDelete
  3. cik nur : dtg la umah 5 taon lg... hahahah

    ReplyDelete
  4. Giler HAWt kot RuRa Yang Kurus neh haha... cepat wei tunang. then kalau nak kawin jgn lupe ajak ok! :D

    ReplyDelete
  5. SHAH...!! hahahaha
    celah mane lak nak cari colan-colan..?

    ReplyDelete
  6. cis... eden tertipu...
    igt btol2 laa ko 2nang..
    upe2ny yg dok srong cncin nenek kebaye cyin upeny... haish.........

    ReplyDelete
  7. ceyin kate " hantu ko...! ciap ko nanti..!" heheheheh

    ReplyDelete
  8. SENTAP AKU NYAH TAU2 KO DAH TUNANG...WAKAKAKAA...kalau nak aku ada sediakan pekej pertunangan story book...apa2 leh la wat appoinment ngan aku...

    ReplyDelete
  9. hendra : ni mesti kes ko xbace smpy abes kan...? tgu la lau da betoi2 tunang nt.. hahaha tah2 ko da ade ank 16... kelas uuuuu...!!

    ReplyDelete
  10. memang rajin plak aku nak baca...HAHAHA...dah la banyak sangat widget2 ni...semak kepala aku...HAHAHA...oo...lupa...blog gegurl...biasa la tu...HAHAHAHAHAHAHAHA!!!~

    ReplyDelete
  11. baru bace.... huhuhu lawak gak.. tipah tertipu bung...

    ReplyDelete

ZAWARA.

...