Monday, August 25, 2014

Perubahan

Assalamualaikum..

Perubahan... Perubahan apakah yang aku ingin canangkan disini? Aku yang berubah..! Dulu masa mula-mula menyerahkan diri dalam dunia blogging ni, punya la excited, setiap hari nak post.. Lantak pi la cerita apa pun, asalkan aku post. Tapi kini aku sudah berubah menjadi seperti kucing gemuk pemalas yang berwarna oren. Malaaasss... dibiarkan blog yang suam2 kuku ini bersawang, menjadi tempat jin berjoget. Teruk perangai! Orang ada blog dia pun nak ada blog jugak.

mmeeooowwww... malasss malasss malass


Dalam sekembalinya aku, status ku juga telah berubah.. Selain dari status Facebook yang setiap hari berubah mengikut mood. Status aku sebagai Isteri, dah berubah & dinaikkan pangkat menjadi HOT MAMA.. Alhamdulillah, Syukurrrr... Ai dah ada anak uolz.... Glamer gila rasanya jadi mak mak.. Hahahah 
Bangga sekali mempunyai "poket kangaroo" yang tak tau bila kempisnya, itu juga satu perubahan. Dalam entry yang lain aku akan ceritakan tentang kelahiran anakku yang hensem lagi gagah. 

Hemmmseemmm ke tidok anak umi..?

Sedikit perubahan juga telah terjadi bila aku sekali lagi menyerah diri, kali ni dalam bidang perniagaan. Kalau dulu cuping telinga aku tebalkan bila En.Emsem membebel tentang business , sekarang aku lebarkan lagi cuping telinga untuk dengar idea-idea tentang business. En.Emsem nak tidur pun aku boleh tanya soalan lagi pasal business. Macam mana nak buat marketing letop-letop? Apa benda lagi yang kita boleh niaga? Bila kita nak pindah rumah lagi besar kalau kita niaga sungguh-sungguh? Kalau kita tambah anak lagi ok tak..????? ok, soalan yang last tu aku tipu. Macammana orang yang langsung xminat business & tak pandai nak niaga ni boleh tetiba gila cari macam-macam benda untuk diniagakan? Itu pun aku akan share dengan uols di entry yang lain yah.

Time nak snap pic la pm masuk bertalu-talu, makin lama makin tunduk. Sikit hari lagi, cium henpon tu terus... ngeehhh


Perubahan yang aku hadap ni sebenarnya bukan lah hebat sangat pun, orang lain pun  tak nak ambil tau. Tapi aku peduli apa? Aku nak cerita jugak. Lalalalalalala..

Dan kini, saat ini mood aku dah berubah. Idea dah tercatu. Aku cauu dulu.. Akhir kata entry yang ni sengaja aku buat tak ada ending best. 
Saja nak tambah entry baru. Kahhhhkahhhhkahhhh... 

Kbhai, Salam.



No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...