Tuesday, November 26, 2013

HOLIDAY ANGAN MAT JENIN



Salammm..!!!

Biasa lah aktiviti makcik kepochi macam aku ni yang asyik scroll enfon & updated dengan aktiviti kawan-kawan.. walaupun tak like dan jauh sekali mengkomen, tapiiii know what u did last night... miiiiaahahaha...

Dalam seronok sekodeng aktiviti alamiah semua orang terdetik rasa *eh, jelesnye aku..!* dalam hati mak yang baik ni.. Best tengok kawan-kawan yang selalu travel sana sini... bebas terbang kemana2.. Upload gambar cantik banyak2... aku pun upload gambar gak,  gambar dalam rumah, dalam kereta & dalam opis... Sila jeles wahai kawan2.. **harrkkkkhhh...putuuiihhh....

Surabaya







Sarawak





Terimbas kembali zaman muda mudi bujang trang ting tong dulu (sekarang dah kahwin, xmuda dah),  selalu berangan nak travel jaoh-jaoh, siap buat list.. Kau ade...? Pantang orang ajak berjalan, asal duit ada je, jalannnnn.. Terdetik dalam hati aku teringin nak jadi bag packer secara solo. Travelling sorang diri katenye uolz..!! Nak merayap merata tempat, pergi pulau sana sini.. terjun laut dengan ikan2 jaws warna-warni.. eh..? Keluar masuk hutan, doing extreme activity.. pehh..!! Best gila..! Tapi 1 pun tak pergi, hampeh.. Katenye teringin nak pegi Australia.. Lepas tu yang dalam Malaysia pulak sangat-sangat teringin nak pergi Semporna, Sabah.


What to do, aku dah kahwin,berkomitmen sekarang.  Jage laki oii..!! Hahahah.. jodoh aku sampai awal kan..? iolz okeyh je.. Cuma teringat2.. HUrm.. My beloved en.emcem bukan kaki jalan macam aku, tak pe lah, nanti kite tukar kaki u dgn kaki baru ye, kaki brand JALAN.. Maybe jugak sebab situasi kami yg baru kahwin (baru ke..?), banyak lagi menda nak settle. Dengan pindah randah lagi, semua tu duit ye mak jemss.. DUIT..!! so itu la yang jadi kekangan kepada kami suami isteri. Bangga cikgu BM titewww.. Gila kau nak bercuti seorang diri & tinggalkan suami kat rumah..? Ohhhh..Jangan... hik hik Tak apa lah, kita berangan lah dulu, nanti aku paksa Incik Emcem bawak aku melencong.. Langkawi pun jadi lah.. Sobsss Sobss... Oh, busynya kehidupan..

Apa-apa pun iolz tetap nak mencemburukan diri dengan seorang blogger ni, which is my friend jugak, Hang Dhamin. Dalam setahun aku tak tahu  berapa banyak kali laaaaa kau nak pegi bercuti sana sini sinun. Banyaknya cutiii.. Hahahah.. Pegi tempat-tempat best gilos pulak tu. Baru-baru ni dia baru post new entry about percutian dia ke Pulau Mabul , Sabah. Bertambah kedengkian dalam hati bila si Hang Dhamin tu hupload pic pergi ke Semporna banyak2 dalam muka buku... Nak pulak, Australia pon dia dah jejak.. Elehhhh... Heh..! Menci..

http://hangdhamin.blogspot.com/

 Sila click pada gambar di atas untuk ke blog beliau meliau

Semua gambar yang dia snap guna camera mahal & canggih tu cantik-cantik belaka.. Al maklum, Hang Dhamin pun seorang photographer. Dia datang my wedding, ambil gambar ai free je..! Untung kawan dengan kau ni Hang Dhamin uuii.. Nak tengok hasil tangan dia, search The Stylist Photography.. Video pun power..!!

Boleh lah menjengah ke blog Hang Dhamin untuk riki-riki destinasi cuti yang korang nak pergi, tips pelancongan pun ada. Dengki tak dengki jugak la aku dengan mamat seorang ni.

Malas dah nak cakap banyak, kita nak tunjuk  pic tempat-tempat yang kita teringiiiiiiiiiiiiiiiin gila viva nak pergi. Thanks to lebai google.

Australia



Semporna



Gunung Kinabalu
 


 New Zealand





 Ok la sayangs, puas berangan, menjejeh jejeh air liur mak.. T_T cukup lah sampai disini hubungan kita.. Sambung pula kat entry lain ye jemss..

Kbhai..!

Salam..

1 comment:

  1. Bersabarla wahai si puteri berangan yer..lama2 angan2 tue jd kenyataan...1 day... u must be trust ur life k..mula2 kawin biasala...mcm I jugak dl...tp dh lama2 dia akn ikut rentak kita gak...bersabarla yer..skg dh xpayah yg I ajak dia yg ajak g jln2 plak..kannn I dh kata dh terbalik....hehehehehehe

    ReplyDelete

ZAWARA.

...