Thursday, June 13, 2013

??..MANA ADA GAS..??

Salam..

Hye kesayangan ambe..!! ngeee~

Last entry aku  bercerita pasal kami yang tak bujang ni hidup macam bujang.. Well, what to do..?? Hhahaha..

 But now bebeh, semua kelengkapan dapur untuk aku berperang kat dapur all sudah mari..!! Alhamdulillah.. Yibba aribaribariba..!!!

Al kisah, dapur dah ada, tapi gas terlupa beli.. hahahaaaiii.. nak dapat gas kat mane..? Cucuk kat lubang hidung..? Hembussss..

Mandangkan rice cooker ( hadiah kahwin dari SAEDAH.. tengkiu bebeh..!!) je yang boleh berfungsi.. Laki bini come out with the most brilliantoo idea, 
masak nasik goreng dalam rice cooker 
rebus telur dalam water heater.. 
kau mampu ke dik non..? haha kerlassss laki mak...
jangan kate time blaja dulu tak pernah buat ekkk... haha


Warna dah sama, cuma timun, tomato & daun bawang je tipu sikit tu.. almaklum, gambo pakcik gugel


Xde lah goreng sangat pun, masak nasik.. lepas tu, masuk pulak perencah nasi goreng ayam brand yang dalam tin tu.. kacau sampai boring, DONE..!! hahaha jangan marah, siap dengan isi ikan lagi okeh... Ni la menu pertama yang aku masak dalam rumah tu... Dah tak macam bujang sangat kan..? Hahaaii

Semalam dah beli gas, so kali ni boleh la masak betul-betul.. Hurmmm... Dah berlaki aku rupanya.. Ohh, begitewww..?

Dah si hasben tak bagi tau dah beli gas, aku plak bukannya nak telek 1 1 barang kat dapur.. Tak perasan pulak dah ada gas..

"Alaaa.. awak bukannye nak masak.. Soooddaahhh laaaa~~"

ini lah muka ""dah belikan gas pun tak nak masak..""

Aku pun pelik, "Mana ada gas..? gas pun xbeli lagi, nak masak guane yang oi.."
 Aku wat tak tau je la tunggu isya, sambil tengok you tube.. Dia pun join sekali.. Hehehe.. Biasenye lepas isya' baru keluar cari makan.. 

Lepas solat baru aku perasan rupa-rupanya Si Hasben dah beli gas..!! Kenapa tak cakap awal-awal labuuuuuuuu... Kan dah kena dinner lambat..! hahaha Kalau cakap awal-awal, dah boleh bersenang lenang da,, Ni pukul 9 malam baru nak keluar beli barang nak masak... Nasib u la bebeh... Patot la perli je memanjang..

"Nak kate juling, macam normal.. sikit punya besar gas tu tak nampak..? Apepontakboleh"

Terima kasih Incek Hasben for the supprisessss...! Hahahaha... Tanjat gugurl..






So, selamat la ikan kembong goreng, telur dadar & sup sayur ke dalam perut tepat pada pukul 10 malam.. Tu je la yang boleh masak dalam 1/2 jam.. Iye dok,..? 

Ke korang boleh masak 18 jenis lauk dalan 1/2 jam..? 
Gilo dasat mu...

Ok, thats all for now..
Thanks for reading all the merepekings..

Salam..!!!!

2 comments:

  1. ok kagum dgn rura...sup sayur ikan kembong n telur dadar 1/2 jam je. Kalau nas, mau dua jam tu pun belum tentu menjadi ikan kembong tu. Eh (harap2 acap tak prasan comment ni) huk huk huk

    ReplyDelete
  2. walaupown nmpk simple tp sgt mengiurkan time2 kelaparan di tgh2 ari nie...hukhukhuk

    ReplyDelete

ZAWARA.

...