Wednesday, July 06, 2011

AnTaRa MaLaNg n KaSiH BaPaK...

Salam...!!
hye kwn2 ku sygg... 
(baek pye bodek)

cam yg korg bole bace kt atas..

.AnTaRa MaLaNg & KaSiH BaPaK... 

haaaaa~~ skg ni aku nga lyn mud sedey tahap vavun... hurmmm.... agk mengade2 aku ni, tp... sy mmg seorg berhati lembut... (katenye..huhu..) sumenye bmule dr pagi 6 July 2011.. wah gitu....

cam bese, siap2 nk g kije.. n kali ni aku n bpak aku siap awal ciket, lam kol 6.25am.. memandangkn asek lmbaaaat je smpy kije... train kol 7.15 am salu problem..!! jalan jem..!! dislike....

mlm sblmnye, bpak da bgtau aku... brek keta ade probs ciket.. so pg ni bpk pon check smule, spye pjlnn ktorg selamat pg tu... tup2... brek cam da terok, da lam kategori rosak la tu...

bapak : ala kak, brek keta rosak, kite pegi kije ari ni naek moto je la...
aku : bole2...

agk xcited nk naek moto..!! sb aku da lme xnaek moto... gayat..! hahahaha lame da moto tu xpkai since xcident, aku pggl moto tu BELALANG sb bapak kasi kaler ijo n mera.... bentok pon da cam SURIA BAJA HITAM... pun bole... pun bole... bpak bwk lalu jln singkat.. mmg xrmai org gune jln tuh pg2...

nga syok2 nek moto, terdetik lam ati....

apesal la slooowwww sgt bpk bwk muto ni..?

bapak benti tepi jln, upenye.. TAYAR DEPAN PANCIT... pulakkk.... mencangkung la ank beranak kt tepi jln... caaaamne nk g kije nih... jam da mnunjukkn kol 7.05am... sah tlepas train kol 7am..!! alaaaaa~~ masing2 nga termenung.. xtau nk wat pe... kol kwn bpk aku... tp off fon..! adehhh....

tetibe benti la sorg pakcik ni, ''nape ni..? muto rosak ke''.... xkn la saje2 nk tenong muto tu lelame kt tepi jln.... bpk ckp ngn pkcik tu,

abg, bole x tolong tumpangkn ank saye ke KTM... dye da lmbat pegi keje ni... hantar kat KTM je bang..

agk terkejot aku dgr bpk aku mntk tlg ngn pkcik tu, 

aku : abes tu bapak camne?
bapak : xpe la.. bapk bole tggu kat sini... nanti ade la tu kwn bapak lalu (nk sedapkn ati)
aku : xpe la, nk tggu ngn bapak...
bapak : kakak pegi la dlo, da lambat pegi keje tu... bapak tggu kt sni je.... bang, tlg anta ank sy skjp ye... trime kaseh

aku pon cam nk xnk gak naek muto pkcik tu,,,, xsmpy ati nk tggl bpak aku sorg2 kt tepi jalan yg sunyi tu... bile tgk bapak aku susa cam tu, aku ase sebaak sgt... tp aku tahan je air mate, xnk la kang org igt pkcik tu culik aku ke hape...

da smpy kt KTM aku try kol bapak, tp bpk x pick up fon,,,, watkn aku tambah isaukn dye,,, spnjg jln lam tren,, air mate aku bejurai2 kuar... banjir...! huhuhu nk tahan, tp da xbole... terbayang2 keadaan bapak aku yg tggu tepi jln yg sunyi sorg2...

bile tren sampy kat stesen Kepong, dgn bggenye tren tu pulak DELAY...!! lg la ase nk melalak kuat2.. geram..!!! tp nk wat cane.. mende nk jd... npe la susa sgt pagi tu aku nk g kije... pas 1, 1 lak jd.... 

dekat kol 9am br aku smpy opis,,, hurmm.... lambat sgt.... hadoi... mud lgsg xde..! sedey gle... tetibe ceyin tegor aku 
""ko bgn lambt n..? ko on9 mlm td n..? pastu kete osak la... hape la''''....
 aku tau niat ceyin nk gurau.. tp ye la, jiwe nga kaco ennnn... aku pon terrrrrmencarot kt ceyin.... Sblm aku tengking dye kuat2, so aku pon tros blah g tandas tgglkn ceyin mengange kt meje aku... seb bek ceyin xmajok ngn aku.. heheh

SOWI MY DEAR BFF CEYIN... AKU XSENGAJE... TENGS SB PAHAM.. HEHEHE

lam tandas tu la aku meroyan sorg2... aku terbayangkn bapak aku... berat sgt ati nk tggl dye mse tu... hurm... melimpah ruah air mate, ikan duyung da bole wat kuak lentang da lam tandas tu.... tetibe akak cleaner ni masok n nmpk kejadian yg amat memalukn itu,,,, segan sy..!!  nk kuar tndas pon malu... muke da merah, mate da bengkak.... lantak la,... asal tringat bapak aku je,aku melalak... asal tbyg dye dok sorg2 je,aku menangis2.. hahahaha mengade2kn aku ni..? lembik..!

 lpas lunch br la aku dpt cntact bpak aku... legaa~~


ni la BAPAK sy, incik HALIMI yg baik hati...
 hihihihhihihi


after dat, xde da pape mende lg yg menyakitkn ati n wat aku sdey... agk mguji kesabaran gak la.... UJIAN kan...? trime je la... (padahal sebaldi melalak)

so, ntok 6 July 2011, aku dpt  pgalaman br ''malang bertingkat2'' n on dat date gak la aku dpt ase how much my BAPAK luv me... 

1)  kete rosak 
 2) tayar moto pancit  
3) tren delay 
4) termencarot kt my BFF...hehe 
5) NOTICE DAT BAPAK LUV ME ..!

mmg 1 xprience yg aku xkn lupe smpy bile2..! 


kakak syg BAPAK..!

8 comments:

  1. salam hol nie aku la skin vk1 kalo rajin singgah la blog aku eh :)

    ReplyDelete
  2. sb duagaan tu la yg merapatkn lg ank n bapak.. hehe

    ReplyDelete
  3. ermmmm...cedih nye beb...meleleh gakk air mataku...pape pown,bpak ko mst bangge ngn ko...

    ReplyDelete
  4. harap2 cam tu la yunk... hihihihi...^_^

    ReplyDelete
  5. dugaan dan ujian mampu menjalinkan & meeratkan lagi hubungan..

    ReplyDelete
  6. Pengalaman mengajar segalanya...saya sangat berbanga dengan anda dan saya sangat megenali diri anda. anda adalah insan yang terbaik. inyaALLAH anda akan jadi lebih baik dan anak yang lebih baik.

    ReplyDelete

ZAWARA.

...