Thursday, June 05, 2014

Saiz Baby Umi Kecik..??

Assalamualaikum..!!

Hurmm...

td p KKIA, aku dah scan... n dr. kate saiz baby kecik dr yg sepatutnye, berat kurang.. saiz perut ibu pun kecik... sepatutnye ikut perkembangan 28weeks, tp saiz baru masuk 23@24weeks.. Ya Allah.. jauhnye... tanjat iolz...

"adik, u should eat more..! penting utk saiz n berat u n baby bertambah tiap minggu.. ke u takut gemuk..? biar la org nk kate u mkn byk ke, badan besar ke.. as long as ur baby n u sihat... 2 minggu lg dtg scan semula, kalau masih mcm ni, i refer u to hospital directly"

errmm.. macam mane dr. tu tau yg aku selalu kena perli bila mkn byk..? mcm mana dr. tu tau org selalu perli bdn aku beso..?

Doktooo, sangat memahami saya.. terharu, menitis nitis air mate...

baik dr.... lepas ni sy mkn lebih sikit, perrrrzaitonkan mereka yg berkata2...

baby, start today kita mkn byk2 k... umi mkn mknn sihat utk awk...

Salah aku jugak, cepat sangat sentap bila orang perli-perli ni.. kalau time tu aku xmengandung, memang patut la aku sentap.. sebab makan banyak nanti badan gumok..! Tapi sekarang kan aku kena makan untuk baby jugak, biar la orang nak perli pun.. kenapa aku kena ambil kisah..? Kenapaaaa..??

Yang memerli tu tak tahu yang tiap kali check up aku kena marah sebab berat tak naik macam yang sepatutnye... yang memerli tu tak tahu aku kena makan lebih sikit sebab aku tak macam ibu mengandung lain yang senang naik berat badan.. berat aku n baby kena dinaikkan..! Yang memerli tu tak tahu semua tu... so, bukan salah mereka. Salah aku.

Ala, emosi plak..

K la, nak pegi makan banyak2.. (xnak perli ke..?)

Kbhai... lebiu

No comments:

Post a Comment

ZAWARA.

...