Friday, May 23, 2014

KULIT MUKA VS KERTAS PASIR

Assalamulaikum , bebeh..!!

Kesian blog usang zaiton.. Lama xjenguk, almaklum kita sekarang busy nak berkempen... Ahli politik katanya... 
Sorry, itu tipu.. Sebenarnya saya femalas.. Maafkan saya.. Huuu~~

Sekian lama tidak menaip, jari-jari aku tidak seruncing dulu, malah ketat dah cincin.. Membuatkan jari aku semakin berat untuk diangkat...! Ohh, puitis getis.. Benci..

So..! Berduduknya saya disini nak share dengan awak worang semua, amma..!  Baru-baru ni terjadi peristiwa yang sangat tak best  yang kemudiannya menjadi sangat best dalam hidup aku. Apa dia tu..? Ok, baca dengan tekun.

Almaklum mak buyung berhati tisu, sangat cepat sentap. Walaupun dengan gurauan-gurauan manja orang sekeliling. Ada 1 ketika ni, En.Hasben saja mengusik tiap kali iklan TERLAJAK LARIS bergentayangan di kaca TV..



“EEEEEEEE...MUKA KELABU...TANGAN HITAAAMMM”
Sambil gelak kejam. Dia cuba buat lawak tu sebenarnya, aku sengih sinis je.. Takdenya aku nak cakap, “Nora suka lawak abang, Nora bagi 4 bintanggggg..!!”
Bukan sebab tu je, sebenarnye aku jeles tengok orang lain putih bersinar gemerlapan. And aku paling tak suka orang banding-bandingkan warna kulit muka aku & orang lain... I is tercabar nok.

 Dari saat tu tetiba syaiton mencucuk-cucuk aku, 
“FINE..! Aku nak cari produk whitening segera..! U wait.. U wait..”



Sebelum pilih produk yang aku nak tenyeh kat muka, aku tanya dengan kawan-kawan yang pernah guna produk tu. Selain dari tu jugak, aku tanya pendapat stokis-stokis berdaftar samada produk tu selamat tak untuk kegunaan mak yong seperti aku iniih.. Bila dah yakin, baru la aku ambil keputusan untuk guna produk tu. Apa nama produk itu, xpenting.. Biar lah rahsiaaaa...



Hari pertama guna, hati berbunga-bunga. Baru pegang bekas krim, aku dah rasa macam bercahaya muka ni.. Duduk dalam gelap pun dah glow in the dark dah, feeling terlebih namanya. Hari ke 5, muka semakin gatal , timbul jerawat atau bintik-bintik merah. Muka rasa panas. Mengelupas teruk, berkuping2 uolz..! EEEEEEEE... Nampak busuuukk....

Tapi aku still cuba untuk berfikiran positif, kononnya. Sebab nak muka flawless macam orang lain. 

Hari ke 6, aku bangun pagi dan tengok cermin macam biasa. Oiiiii Makkkk Datookkkkk...!! Berkerak..! Berbijik..!  Bergatal..! Baru lah aku rasa tak sedap hati. Aku refer semula dengan kawan2 yang berpengalaman , diorang nasihatkan aku supaya berhenti dulu gunakan produk tu. Mungkin tak sesuai dengan aku, lagi pun aku tengah preggy, kulit mungkin jadi lebih sensitive. Ok, mak menyesal. 

Ada juga yang kata produk tu kimia & merkuri dia kuat, akan effect pada baby & hati kalau pakai lama & berterusan .. Double triple menyesal..!! Kenapa la baru aku dengar semua tu, kenapa bukan sebelum aku pakai..? Kenapa aku terlalu mengikut emosiiiiii.... Kenapaaaaaa....



Salah aku, terlalu ambil serius atas gurauan orang lain.. Huuuwaaaaa~~~~

Aku gigih google cara nak pulihkan balik muka aku yang dah mcm terbakar, berstruktur kertas pasir warna hijau... Kasiaqq baqq hiiaanngg. Gatai plak tu.

Blog walking.. Forum stalking..

And aku jumpa 1 produk yang katanya 100% no kimia. Diperbuat dari beras Jepun, pitera & bahan organik yang lain. Masa ni memang aku dah desperado gila..! nak muka back to normal, tak pa lah xputih mcm Nora Danish pun, asalkan muka aku xmacam kertas pasir.

Aku order dengan pantassss.. Sementara aku tunggu produk baru tu sampai, aku langsung xpakai pencuci muka, bedak or apa2 makeup.. Aku just pakai aloevera untuk sejukkan & lembabkan muka aku. Alhamdulillah, kulit kering dah kurang, mengelupas tu tak teruk  dah. Thanks to my adik ipar sebab suggestkan Aloevera jenama Banana Boat tu.. Sejuuukkkkk...

Sampai je produk yang baru aku order, mlm tu aku terus tepek kat muka. Ianya sejenis masker, macam bedak sejuk jugak la.. bila nak cuci muka, boleh jugak dijadikan srub untuk nyahkan kulit mati yang menjengkelkan tu. 1st time pakai, not bad. Kulit lembut. Esok pergi kerja, dah ada orang tegur, muka dah elok sikit.

Hari ke 3 pakai masker tu, Alhamdulillah, no more kulit kering, no more mengelupas. And jerawat semua dah mengecut..!! Mak teruje okehhhh... Cuma masih nmpak sikit parut2 jerawat tu, tapi dah  semakin pudar.



Dihari aku post entry ni, kawan aku puji muka nampak flawless.. Gituu.. Kau mampu..! Hahahahah Belum 100% hilang bekas-bekas boypren jerawat tu semua, tapi Alahamdulillah, hampir tak nampak. Memang dah pudar sangat. Apa yang paling best, BEBAS KIMIA okey..!! Baru 5x aku guna, sebab tak konsisten tiap malam. Kalau konsisten..??? Boleh bayang tak muka iolz terang benderang dalam kegelapan..? Haaaaaaa....




Muka asal sebelum guna chemical product & muka sedang mengalami kerosakkan tahap luluh hati. Nampak x berkerak tepi bibir tu..? Dengan bebintik merah yang pedih & menggatalkan iteewww...



Kulit muka selepas 3 hari guna  masker, dah tak mengelupas, jerawat & bintik-bintik semua dah kecut, tinggal bekas jerawat yang makin pudar.. Sebelah tu muka teruja sebab kulit dah ok semula & much better..!
Muka asal aku pun tak selembut sekarang, dulu kering, ada la mengelupas sikit-sikit kat tepi bibir yang membuatkan nampak busuk. Makin nampak busuk & hampeh selepas gunakan produk yang salah.. Haihhh,.. Tapi Alhamdulillah, sekarang kulit muka aku dah much more better. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya kan...? Kalau tak dek kerana salah guna produk tu, tak mungkin aku akan jumpa dengan masker idaman kalbu ni. Iye dok..?

Nak tau apakah produk ituuuu..??? ninnnndddiiaaaaaa...
Pammm.. pammm.. paammmm..




MASKER ORGANIK WARISAN...

**Diperbuat dr 7 bijirin terpilih 
**Bahan utama adalah beras jepun yg diperap bersama pitera.
**Biasa digunakn di spa
**Tanpa pengawet & kimia 100% organik
**Melembutkan, melicinkn, menghaluskan kulit..
**Memudarkan parut jerawat & penggunaan berterusan kulit menjadi mulus & gebu 
**Menggelakkan jeragat dr membiak. 
**Memudarkan parut jeragat

Aku memang puas hati dengan hasil dari penggunaan MOW ni.. Sangat sangat bagus.. And aku tak ragu-ragu nak  suggest kat korang semua, sebab aku sendiri adalah testimony bagi produk ni.. Pernah ke mak yong ni tipu korang..??? hehe,.. tak keennn...

Niat utama bukan lah nak mendapatkan keuntungan semata, tapi nak tolong kawan-kawan yang ada masalah kerosakan teruk pada kulit macam aku dulu. Serik weh... Nak tengok cermin pun xlalu. Aku faham perasaan tu.. Sobss.. Sobs..

Sesiapa nak aku tolong order & post kan Masker Organik Warisan ni kat korang. Boleh sms, whatsapp or wechat aku di 0195678833, okay..? Any time, no problem. Harga? Tak mahal, RM29.90 1 botol, tak termasuk postage. Penggunaan yang sangat jimat. Berbaloi..! Bau pun sedap.

Klik pada gambar untuk imej yang lebih besaaarrr


Ok, itu saja sharing untuk kali ni, nanti aku sharing mering lg okay..?

TQ coz reading dear, ailebiu..!!

  


2 comments:

  1. Salam nak tnya, produk nie kat luar ada jual x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, hye AnonymousJune 13, 2014 at 3:51 PM,
      Produk ni ada jual dikedai2 jamu, tapi tak banyak. Sebab produk ni sangat baru lagi dipasaran.
      Kalau awak berminat, bole contact pengedar berdaftar, Rura : +60109782387 ( whats app / wechat )

      Delete

ZAWARA.

...