Sunday, May 19, 2013

RUMAH SEWA : TASIK HEIGHT APARTMENT

Salam..!!

Ello bebeh-bebeh...

Oiiii, nak kecoh kat semua orang ni, beberapa hari lepas aku & hasben ada pergi tengok rumah yang kami beli kat area Bandar Tasik Selatan. Selepas 5 bulan, baru lah dapat kunci, walaupun bukan rumah baru, tapi tetap bersyukur. Alhamdulillah... wuuuhhuuuiiii..!!

And you know what..? Im sooooo sooooo sooooo exciteeeddd... Haaaaa~ aku dah gedik

Apa-apa pun disebabkan encik hasben tak dapat transfer, kami cadangkan untuk sewakan je rumah tu. Kan best kalau hasben dapat tranfer, boleh stay KL togetha getha.. iye dop..? puuiii...

Ok now iolz nak tunjuk uolz rumah weolz , at Tasik Height Apartment, Bandar Tasik Selatan.

JOM  AAAAHH..!!
Ini ruang tamu.. rumah dah siap pasang wallpaper uolz, feeling-feeling English Style gitewww... Boleh..? FYI, rumah ni conner lot & for sure more bigger than other units..  950sf... 
haaa~~ tuan tanah kedaung speaking..!!! 
tunggang tungging tunggang tungging..


Gambar atas, master bedroom.. siap dengan toilet, dah nama pun master.. Bilik mesti la besauu.. hek ehh..   gambar kanan, 2nd bedroom.. yang kiri, small bedroom...


Ini adalah dapur ye anak-anak.. Basic sajer..






Atas kiri tu, sekolah rendah, depan apartment ni je uolz.. Kalau nak hantar anak, jalan kaki, xsempat habis choki-choki kat tangan dah sampai.. Mampu..? 
Atas kanan, ni lah blok rumah kiteeee... 
Bawah kiri, laluan ke LRT BTS, seberang jalan je haaa.. Senanggg pagi2 nak pergi kerja.. LRT ada, KTM ada, ERL ada, Bas ada... Apa lagi kau nak..? Stesen kereta kebal je yang tak ada... 
Bawah kanan ,Masjid & sekolah agama pun depan aparment je, ngam-ngam kat sebelah sekolah rendah & sekolah menengah... WOWWW...!!!!!!!! 
Walking distance xlebih dari 100 meter @ 5 minit..

Kiri, taman permainan dalam kawasan apartment tu jugak.. Tak payah nk main jongkang jongket jaoh-jaoh keenn... 
Kanan, basement parking.. tak semua pemilik apartment ada parking lot ni.. Haaaaa~~ sayang kereta tak..?????


 Tadaa..!!! pamm pamm pammmmm...
Ada swimming pool...
Petang-petang kalau rasa boring asyik mandi shower je, boleh la feeling-feeling hot mandi kat swimming pool pulak...
Kalau diikotkan hati nan sweet-sweet, jiwa ala gula-gula kapas ni.. Aku nak sangat duduk umah ni.. Mana taknye jarak rumah dengan all facilities semua walking distance .. Kedai runcit...?? xpayah cakap, bawah rumah je uolz.. Barang kering & basah semua ada.. Dobi..? Kedai jahit..? Saloon..? Ada okehhh adaaa..!!! Emosi ni... 

Tapi nak dibuek macam mano... We decided nak sewakan rumah ni.. 

RM1200/month (including maintenance fee)
Family / Single women ONLY
Boleh bayar sewa ON TIME..  

Hasben kite garang, Haiipp..!!

kalau rasa-rasa berminat, sila-sila lah email kite yek..? holwatunmasrura27@yahoo.com..

Okays my dear... Jumpa lagi, sakit pinggang dah...

Salam..!!! Muahxoxoxoxo

15 comments:

  1. cantikla rumah u besar pun besar. tapi tula takde rezeki lg u nak duduk dgn husband kan. takpe buat sementara sewakan je dulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la dear, teringin sangat nak duduk rumah tu... tak pe la, in sha Allah i akan ikot hasben i duduk seremban next month..travel la pergi kerja seremban - KL.. huhhuhu

      Delete
  2. Huuuuuu besh yer yunk! kalau gaji i 4+++ dah dodok dah ngan cik abg pas kaweeennn nanti! grrrrrr kitaorg pun tgh cari rumah sewa ni. aishhh pening kepala. nak travel cam rura, acap tak bagi. sobs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besh.. tapi xdpt dudok la pulok.. ngee~~ korang nak cari rumah area mane ..? acap xbagi travel sebab dye sayang nas lebih... hehehe

      Delete
  3. Hehe rura.. pengsan kalau dgr acap bg alasan mcm tu... oh nas da dpt rumah. N for sure lah nas rasmi dlu rumah tu. Weeeee :) camne dok kt semban? Mesti bes ehh da ddk dekat. Hihihii

    ReplyDelete
  4. SALAM. NAK TANYA BLEH? BRAPE HARGA U BELI RUMAH TU YE? TGH SURVEY AREA BTS JUGAK NI TAPI TAKTAU MANE YG OK..HUU

    ReplyDelete
    Replies
    1. I BELI LAST YEAR, HARGA 200K++.. TAPI NOW DA ADE YG LETAK SAMPY 350K++.. MINIMUM 280K++.. OUHH, PENGSAN SIKIT... U DAH TRY SURVEY KAT MUDAH KE..?

      Delete
    2. Slm Rura..200+ tu siap parking ke? atau parking lain..can i get exact amount..survey gak area sini
      hafizi- boy_84sultan[at]yahoo[dot]com

      Delete
  5. WOWW..DAHSYAT BTUL HARGA SKRG! OKES..THANKS FOR THE INFO!!^^
    P/S: MUDAH TU DAH JADI FEVRET WEBSITE, ARI2 TGOK TP DUIT TAK CUKUP LAGI..HUWAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. TU LAAA.. BOLE PENGSAN 8 KALI BERGANTI2 KLO TGK HARGE SKRG.. HAHAHAH

      XPON DEAR, U BOLE GAK REFER KAT IPROPERTY.. THINK PROPERTY.. PROPERTY GURU...

      BYK GAK UMAH DORG SHOWS DLM TU,,

      Delete
    2. assalamualaikum..cik nazd..kut kut Nak beli rumah apartment di bts...sy owner Nak jual..blokk paling depan....fazli 0192333996

      Delete
    3. EN.fazli... bole pm harga? +60109782387

      Delete
  6. Slm..nak tanya rumah ni dah ada org sewa ke?tingkat berapa?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, dear ummu... sorry syg, rumah ni dah disewakan... tingkat 8

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

ZAWARA.

...